Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Centre d'interpretació del Carrer del Balç


El centre d'interpretació del Carrer del Balç: un viatge en el temps a la Manresa medieval

Emplaçat a les dependències d'un antic casal, el centre d'interpretació ofereix un muntatge amb recursos multimèdia que posa en valor un conjunt patrimonial únic i, al mateix temps, permet descobrir com era la Manresa del segle XIV. Una història narrada i personalitzada en la figura del rei Pere III el Cerimoniós, el gran monarca forjador de les principals institucions de l'estat català.

El carrer medieval: un espai singular

El carrer del Balç, que formava part del nucli de la ciutat medieval sorgit a l'entorn del mercat, a la plaça Major, és un magnific exemple de l'urbanisme medieval. De traçat estret i sinuós, el carrer s'adapta al perfil d'una balcera, amb diferents nivells esglaonats, i discorre sota els porxos que s'aixequen entre casa i casa per tal d'aprofitar l'espai escàs que hi havia a l'interior de la ciutat murallada.

Aquest carrer conserva encara l'essència d'un ambient medieval. 

Activitats

Al carrer del Balç s'hi duen a terme activitats per a escolars, visites teatralitzades, activitats gastronòmiques i fins i tot, es pot llogar l'espai per a celebracions i/o events.

 • Adreça: Baixada del Pòpul, s/n
 • Telèfon: 93 872 14 66
 • Correu electrònic: carrerdelbalc@ajmanresa.cat
 • Horari:
  Dilluns, diumenges i festius: de 10h a 14h
  De dimarts a divendres de 10h a 14h i de 17h a 19h
  Dissabtes de 10h a 14h i de 17h a 20h
 • Preu:
  5€ adults
  4€ jubilats i infants de 8 a 16 anys.
  Altres activitats especials consultar preus
Comprar