Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Parc de la Sèquia


Per superar la sequera que patia Manresa a mitjan segle XIV, es va construir la Sèquia, que avui podem gaudir en forma de Parc amb una oferta d’oci i lúdica. Amb un recorregut de 26 km i un desnivell de 10 m supera torrents i rieres gràcies a una trentena d’aqüeductes i mines.
D’aquesta mateixa època data el camí paral·lel a la Sèquia que s’ha utilitzat per al constant manteniment del canal per part dels sequiaires de la Junta de la Sèquia. Actualment aquest camí s’ha condicionat per tal que el visitant pugui gaudir a peu del traçat de la Sèquia. Tot travessant boscos, horts i conreus, hom pot descobrir la riquesa natural del pla de Bages. La ruta es pot fer de cap a cap, sense massa dificultat, o amb petites o mitjanes caminades, normalment tornant al lloc on s’ha començat.

Les instal·lacions i els espais que configuren el Parc de la Sèquia són: la Sèquia, el Parc de l’Agulla i el Centre de Visitants del Parc de la Sèquia, el Centre de l’Aigua de Can Font i el Museu de la Tècnica de Manresa.


Parc de la Sèquia
info@parcdelasequia.cat
93 877 22 31
www.parcdelasequia.cat

InfoSèquia. Punt d'informació 
Parc de l’Agulla de Manresa
info@parcdelasequia.cat

El Centre de Visitants està situat en el Parc de l’Agulla de Manresa. És un espai d’interpretació que ha d’ajudar al visitant a entendre el què és la Sèquia i convidar-lo a descobrir el Parc i tots aquells recursos turístics i culturals que hi ha en el seu entorn.
La seva funció és la de comunicar tant els valors històrics i patrimonials de la Sèquia, com els valors mediambientals que presenta al llarg del seu recorregut.

Horari
De dilluns a divendres - visites concertades
Dissabtes, diumenges i festius: de 10h a 14h
Durant els mesos d’estiu s’amplia l’horari; cal consultar-lo a la pàgina web.

Centre de l'Aigua de Can Font
Ctra. Santpedor, 175
info@parcdelasequia.cat

Situat a la Masia de Can Font, és un centre didàctic i d’interpretació de l’aigua que ofereix dues exposicions permanents: una dedicada a l’ús racional de l’aigua i l’altra al cicle urbà de l’aigua. A l’ermita annexa hi podem trobar un espai audiovisual que ens endinsa en el reconeixement dels Sons de l’aigua.

A la Masia també hi trobem un espai educatiu amb aules, laboratoris i maquetes i un centre de documentació i arxiu històric adreçat a estudiosos i investigadors de temes relacionats amb l’aigua.

Horari
Obert l’últim dissabte de mes, excepte el mes de desembre i amb visites concertades.

Casa de la Culla

C/ La Culla s/n

info@parcdelasequia.cat

La Culla és una masia construïda a partir del segle XIII que es trobava a tocar del camí ral entre Manresa i Barcelona. Va arribar a tenir 300ha i ser una de les masies més importants de Manresa, però l’arribada de la fil·loxera va fer desaparèixer la  vinya i cap a l 1950 l a ma s i a quedà deshabitada. Actualment acull el Camp d’Aprenentatge del Bages, el Consell Regulador de la DO Pla de Bages i les activitats didàctiques del GeoParc. Des del 2016, es un equipament més del Parc de la Sèquia.

Visites concertades

Museu de la Tècnica de Manresa

Més informació aquí