Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Descobreix la Manresa universal


La Manresa ignasiana la constitueixen tots aquells espais i elements patrimonials que formen part de llegat d'Ignasi al seu pas per la ciutat, el 1522.

S'inclouen tant els llocs que va conèixer Ignasi durant la seva estada com els que es van erigir en memòria seva; és a dir:

- La ciutat que va acollir i il·lustrar Ignasi: aquells indrets, monuments o experiències viscuts directament per Ignasi el 1522, existeixin o no en l’actualitat. Són la majoria d’espais que formen part de la ruta de la Manresa medieval, com és el cas de la basílica de la Seu o la capella de Sant Pau.

- La ciutat que recorda l’empremta de Sant Ignasi: aquells indrets, monuments o experiències que evoquen la petjada del sant i de la Companyia de Jesús, existeixin o no actualment. Són la majoria d’espais que formen part de la ruta barroca de Manresa. És el cas, per exemple, del santuari de la Cova o el Museu Comarcal (antic Col·legi de Sant Ignasi).  

Es poden visitar un total de 22 llocs, distribuïts per tota la ciutat, en base als quals s'ha traçat una ruta urbana i tres camins a l'entorn de Manresa.

Indrets, llegendes i anècdotes viscudes per Ignasi de Loiola durant la seva estada a Manresa.

Manresa, una ciutat amb ànima!