Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Montserrat


La muntanya i el monestir benedictí de Montserrat, que fou fundat en el segle XI, està situat en un Parc Natural 60 km a l’oest de Barcelona. La patrona de Catalunya, Santa Maria de Montserrat, és venerada al Santuari. La comunitat benedictina actualment formada per una vuitantena de monjos, està al servei del santuari des de fa gairebé mil anys. Es dedica principalment a l’oració, al treball de recerca i ensenyament i a l’acolliment dels pelegrins tot fent d’aquest indret un lloc de retrobament, de pregària i de cultura.
A més dels monjos, a Montserrat també hi viu l’Escolania, el cor de nens cantors més antic d’Europa, que us ofereixen cada dia la Salve i el Virolai i un motet després de les vespres.

Natura: excursionisme i escalada
La muntanya de Montserrat fou declarada parc natural l'any 1987. Amb aquesta disposició es pretén protegir un massís únic al món per l'espectacularitat i les dimensions. Un espai idoni per gaudir de tot tipus d'activitats a la natura, concretament el senderisme i l'escalada.

Cultura: Museu de Montserrat
La col·lecció de pintura i escultura moderna és una de les millors del país, i inclou obres d’artistes com Picasso, Dalí, Monet, Sisley, Degas i altres: també dels segles XIII al XVIII (Berruguete, Morales, el Greco, Caravaggio, Luca Giordano i Tiepolo). Hi ha objectes representatius de les cultures de Mesopotàmia, Egipte, Xipre i Terra Santa, conjunt d’objectes litúrgics dels segles XV al XX que constitueixen una bona mostra de l’evolució dels estils i les tècniques artístiques en el camp de l’ofebreria.

Espiritualitat: Espai Audiovisual “Montserrat Portes Endins”
Aquest espai mostra els espais més representatius del monestir, els serveis i activitats que els monjos realitzen a l’interior d’aquest. També ofereix al visitant la possibilitat de conèixer les pautes de vida i organització de la comunitat benedictina de Montserrat.