Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Montserrat


La muntanya i el monestir benedictí de Montserrat, que fou fundat en el segle XI, es troba situat a 60 km a l’oest de Barcelona, al bell mig del Parc Natural que duu el seu nom. La patrona de Catalunya des de 1881, Santa Maria de Montserrat, és venerada al Santuari. La comunitat benedictina, que està al servei del santuari des de fa mil anys, actualment la conformen una vuitantena de monjos. La comunitat es dedica principalment a l’oració, al treball de recerca, a l’ensenyament i a l’acolliment dels pelegrins, tot fent d’aquest indret un lloc de retrobament, de pregària i de cultura.


A més dels monjos, a Montserrat també hi viu l’Escolania, el cor de nens cantors més antic d’Europa, que us ofereixen cada dia la Salve i el Virolai i un motet després de les vespres.

Natura: excursionisme i escalada

La muntanya de Montserrat fou declarada parc natural l'any 1987. Aquesta disposició tenia per objectiu protegir un massís únic al món per la seva espectacularitat i les seves dimensions. Un espai idoni per gaudir de tot tipus d'activitats a la natura, especialment del senderisme i de l'escalada.

Cultura: Museu de Montserrat

La col·lecció de pintura i escultura moderna del Museu de Montserrat és una de les més completes del país. S’hi poden trobar obres d’artistes com Picasso, Dalí, Monet, Sisley, Degas, entre d’altres. També hi sobresurten obres i artistes d’entre els segles XIII al XVIII ( com Berruguete, Morales, el Greco, Caravaggio, Luca Giordano i Tiepolo). Així mateix, s’hi poden trobar objectes representatius de les cultures de Mesopotàmia, d’Egipte, de Xipre i de Terra Santa, conformant un impressionant conjunt d’objectes litúrgics dels segles XV al XX que constitueixen una bona mostra de l’evolució dels estils i les tècniques artístiques en el camp de l’orfebreria al llarg dels segles.

Espiritualitat: Espai Audiovisual “Montserrat Portes Endins”

Aquest espai mostra els racons més representatius del monestir, els serveis que ofereix i les activitats que hi realitzen els monjos. També proposa al visitant la possibilitat de conèixer les pautes de vida i organització de la comunitat benedictina de Montserrat.

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat