Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El Moianès


El Moianès és una comarca natural clara i ben definida. Tot i tenir una extensió relativament petita i estar envoltada de tres comarques ben caracteritzades com ho són el Bages, Osona i el Vallès Oriental, presenta una geografia pròpia ben precisa, una climatologia diferenciada, una vegetació i uns ecosistemes particulars, una economia distintiva i diversificada, un patrimoni cultural original i desconegut a la vegada, una història rica i intensa i una població amb personalitat pròpia que li ha donat, des de fa anys, un interès turístic i cultural prou interessant.

La seva situació privilegiada, a prop de les ciutats, però lluny al mateix temps, fa que el visitant pugui evadir-se entre els boscos i la natura o bé entre pobles, botigues i carrers.

Està format per deu municipis: Calders, l’Estany, Moià, Monistrol de Calders, Santa Maria d’Oló, Castellcir, Castellterçol, Granera, Sant Quirze de Safaja i Collsuspina.

Alguns dels punts d'interès per a visitar són les Coves prehistòriques del Toll a Moià, el monestir de Santa Maria de l'Estany, la casa-museu de Enric Prat de la Riba a Castellterçol o els antics forns de Calç de Calders; a part d'aquests indrets cal destacar els petits poblets envoltats de natura i tranquil·litat.

Punt d'Informació de Monistrol de Calders: Plaça de la pedrera, s/n (davant Bar Esport). 08275 Monistrol de Calders. Horari: dissabtes i diumenges, de 10 del matí a 14h del migdia.

Punt d'Informació turístic de l'Estany (al Monestir): Pl. del Monestir, 4. 08148 l'Estany. Tel. 93 830 30 40. Horaris: de dimarts a diumenge, de 10 a 2 del migdia. dilluns tancat. Visites: 93830 30 40.

Punt d'Informació turístic de Castellcir / Esplugues: Pit de Castellcir: Avda. Santa Coloma- Plaça Abat Escarré. 08183 Castellcir  // Esplugues - Mas Esplugues. 08183 Castellcir.


  • Adreça: Consorci del Moianès i Oficina de Turisme de Moià. C/ Joies 11-13, 08180 Moià.
  • Telèfon: 93 830 14 18 / 93 820 80 00
  • Correu electrònic: turisme@consorcidelmoianes.cat
  • Web:
  • Horari:
    De dilluns a divendres de 9 a 14h i de 16 a 19h. Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h