Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Món Sant Benet


Món Sant Benet és un projecte cultural, turístic i de lleure d’una gran singularitat inaugurat el novembre de 2007. Un conjunt únic: un monestir medieval a escassos metres d’un innovador centre internacional de recerca en cuina, tot en un entorn natural incomparable. Innovadores visites guiades al monestir, una oferta gastronòmica variada i d’alta qualitat, visites i activitats a la Fundació Alícia... Món Sant Benet fusiona l’art medieval, la natura i la gastronomia per crear una proposta d’oci i cultura atractiva i pensada per a tots els públics, amb una clara projecció internacional. 

El monestir
El magnífic monestir de Sant Benet de Bages, que després d’una espectacular restauració s’ha convertit en un espai museïtzat que permet fer un recorregut històric i emocional pels seus espais més representatius.
Es realitzen dos itineraris diferents que permeten descobrir l’empremta que la història ha deixat al llarg de 1000 anys, des de l’alta edat mitjana fins al modernisme. La visita "Mil anys d’història d’un monestir" permet fer un recorregut vivencial pels espais monumentals en el qual el visitant experimenta sensacions, estímuls i emocions que els traslladen totalment en el temps. La visita "Un dia a la vida de Ramon Casas" és un itinerari que transporta els visitants a l’estiu de 1924 tot travessant les estances del sobreclaustre que el pintor Ramon Casas i la seva família van convertir en residència d’estiueig.

La fundació Alícia
La Fundació Alícia, Alimentació i Ciència, representa un altre dels eixos de Món Sant Benet. És un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic. Un centre amb vocació social i obert a tothom per promoure la bona alimentació. Alícia és una fundació privada sense ànim de lucre, creada l’any 2003. El seu patronat està format per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalunya - La Pedrera. Compta amb la complicitat i col·laboració dels millors cuiners i destacats científics.

L’hort de la Cuina
L’Hort de la Cuina és un projecte que recupera múltiples varietats d’hortalisses i fruites que cultivaven els nostres avis i que avui en dia encara perduren. Els visitants poden conèixer l’hort, que ocupa l’espai on antigament els monjos del monestir tenien les seves zones d’horta a la riba del riu Llobregat.

Activitats i serveis
Món St Benet també proposa un ampli ventall de tallers i activitats, dedicats a diferents públics (escoles, famílies, empreses...). A més, Món Sant Benet compta amb tots els serveis necessaris per complementar l’oferta tant d’oci com de negoci. Un centre de congressos i convencions en un espai immillorable, una proposta gastronòmica de referència amb tres restaurants diferents i un suggerent allotjament amb l’Hotel Món 4****.