Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Antic convent i església del Carme


Antiga església gòtica, construida per Berenguer de Montagut, on tingué lloc el Miracle de la Llum el 21 de febrer de 1345. Durant bastants anys albergà un gran retaule a l'altar major que avui en dia se'n conserva una part al Museu Comarcal de Manresa. 

Segons la tradició, durant la seva estada a Manresa entre els anys 1522 i 1523, no hi havia dia que Ignasi de Loiola no visités els edificis religiosos de la Seu, Sant Domènec i el Carme.

En temps d’Ignasi, feia dos-cents anys que s’havien iniciat les obres del conjunt format per l’església i el convent del Carme. A principis del segle XVI s’havien construït les diferents capelles del temple -moltes de les quals havien estat cobertes provisionalment amb fusta i teulada- i el claustre gòtic estava pràcticament enllestit.

Durant la Guerra Civil fou enderrocada i posteriorment reconstruida segons el projecte de Joan Rubió Bellver. El temple no ha quedat finalitzat de l'exterior per la manca de finançament. Al costat de l'església hi havia hagut el convent dels monjos carmelites, del que se'n conserven arcades del claustre.