Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Santuari de la Salut de Viladordis


La primera església de Viladordis, veïnat situat a fora del nucli urbà de Manresa, anomenada Santa Maria de Vilamajor, la trobem docuumentada a la primera meitat del segle X. L'actual edifici romànic, que data del segles XII i XIII, d'una sola nau rectangular i absis semicircular, fou modificada entre els segles XIV i XVI, quan es va variar la porta d'entrada a la cara frontal i s'erigí el campanar. El santuari ha estat sempre un indret de peregrinacions i aplecs.

Viladordis també és un dels punts ignasians; durant la seva estada a Manresa, Sant Ignasi de Loiola sovintejà el santuari per resar i en va esdevenir un gran devot. Una pedra a l'entrada de l'església recorda el lloc on s'agenollava per pregar. 

Amb el pas dels anys, Viladordis ha posat al descobert les restes arqueològiques més antigues del terme de Manresa: una sepultura de fosa de l'època neolítica, una gran gerra amb enterrament a dins, una sepulturade característiques semblants i una necròpolis medieval formada per 23 tombes antropomorfes datades entre els segles IX-X i posteriors.

  • Telèfon: 93 874 13 01
  • Horari:
    Obert tot el dia.
    Misses: diumenges i preceptes a les 12:30h