Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Santuari de la Cova


En una de les balmes d’aquest indret típic del paisatge manresà, enclotat però amb una vista frontal de la muntanya de Montserrat, diu la tradició que sant Ignasi de Loiola va retirar-s’hi una temporada per meditar i escriure els cèlebres Exercicis Espirituals.

Amb els anys, una senzilla coveta s’ha convertit en l’edifici més monumental i fastuós de la ciutat. Damunt de la cova s’hi ha aixecat literalment un gran santuari, que s’ha convertit indiscutiblement en lloc ignasià per excel·lència i en un dels referents universals del món jesuític.

A la Cova, paisatge i arquitectura es fusionen d’una manera sorprenent tot formant una façana artificial sobre el puig de Sant Bartomeu, que és un dels elements més visibles de l’entrada de Manresa.

 • Adreça: Camí de la Cova, s/n - Manresa
 • Telèfon: 93 875 15 79
 • Correu electrònic: santuari@covamanresa.cat
 • Web:
 • Horari:
  De dimarts a dissabte:
  de 10h a 14h i de 16h a 19h (del març fins l'octubre)
  de 10h a 14h i de 15h a 18h (del novembre fins el febrer)
  Diumenges i festes religioses de 10h a 12h.
  Dilluns tancat.

  Diumenges a les 12h celebració de missa.
 • Preu:
  Visita del santuari sense guia: donatiu voluntari.
  Visita guiada a la Coveta, museu i audiovisual: 5€ (cada dissabte a les 11h o altres horaris mínim grups de 6 persones amb reserva prèvia).
  Visita guiada curta i audiovisual (30 minuts): 3€
  Autobusos i grups: 60€/grup de fins a 60 persones (visita lliure)