Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

DO Pla de Bages


Una de les peculiaritats del Bages són les tines i les barraques de vinya, construccions de pedra seca que es van fer necessàries per als pagesos davant del treball continuat al camp, per guardar l'utillatge agrícola o bé per protegir-se de les inclemències del temps. Coincidint amb la notable expansió del conreu de vinya, es van aixecar moltes d'aquestes barraques, de les què en resten al voltat de 4000, la majoria molt ben conservades.

Fins a finals del segle XX no es va recuperar l'activitat econòmica vinícola. L'any 1995 es va crear la Denominació d'Origen Pla de Bages. El vi distintiu és el picapoll, varietat autòctona i adaptada a la zona, un vi blanc lleuger i d'un color groc característic.

La Seu de la Denominació d'Origen està situada a La Casa de la Culla. Les primeres dades del mas de La Culla daten del 1009. Com la majoria de masos medievals es dedicarà a l'elaboració de vi fins al segle XIX. L'ajuntament de Manresa comprà la casa i al 1984 comença a funcionar com a Casa de Natura, dedicada a l'educació ambiental per a escolars i, des de 1993 és el Camp d'aprenentatge del Bages dedicat a la natura i al món agrari. L'any 2001 s'hi incorpora la seu del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Pla de Bages.

Activitats d'enoturisme: Visites concertades i cursos de tasts de vins.