Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El Cardener


El Cardener és el riu que vertebra la vida d'un conjunt de comunitats i pobles situats al nord-oest de la comarca del Bages. Neix al vessant oriental de la serra del Port del Comte, al Solsonès, i enllaça el Prepirineu amb les planes de la Catalunya central, on desemboca les seves aigües al riu Llobregat.

 

Les poblacions que l'envolten comparteixen una sòlida història, amb profundes arrels en l'edat mitjana, com és el cas dels municipis d'Aguilar de Segarra, Callús, Castellfollit del Boix, Castellnou de Bages, Navàs, Fonollosa, Rajadell, Sant Mateu de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Súria o Sant Salvador de Guardiola.

 

Aquí, el món rural, de boscúries, horta i secà, es dóna la mà amb la indústria tèxtil, nascuda gràcies a l’aprofitament de l’energia generada per les aigües del Cardener. Castells i esglésies, molins hidràulics i colònies industrials, explotacions ramaderes i masies senyorials conviuen al voltant d'un riu que ha estat motor secular de l'activitat humana i que encara conserva espais de gran riquesa paisatgística, amb excepcionals boscos de ribera.

 

Oficina de Turisme de Rajadell: Carrer de l'Estació, 2 (Edifici Renfe) - 08256 Rajadell.

Pàgina Web: www.rajadell.cat.

Correu electrònic: tur.rajadell@diba.cat.

Telèfons de contacte: (+34)93 836 82 54/ (+34) 93 836 80 26.

 

Observatori Astronòmic de Castelltallat: L'univers des de la Serra de Castelltallat, lluny de la contaminació lumínica de la ciutat. Carretera de l'Observatori, s/n - 08263 Sant Mateu de Bages.

Pàgina Web: www.observatoricastelltallat.com.

Correu electrònic: info@observatoricastelltallat.com.

Telèfon de contacte: (+34) 667 529 051. 

 

El Pessebre vivent a les Torres de Fals (Fonollosa): Milers de persones visiten cada any una de les escenificacions nadalenques més representatives de Catalunya. c/ Escoles, s/n - 08259 Fals.

Pàgina Web: www.acrfals.com.

Correu electrònic: acrfals@gmail.com.

Telèfons de contacte: (+34) 93 836 80 03.

 

El castell de Castellar (Aguilar de Segarra): Una visita guiada per a conèixer aquest sorprenent castell d'estil gòtic, que integra un conjunt monumental amb l'església de Sant Miquel, la seva rectoria i el Molí. Carretera C-25 (Manresa a Lleida), Sortida 141G, Km. 3 - 08256 Aguilar de Segarra.

Pàgina Web: www.castelldecastellar.cat.  

Correu electrònic: info@castelldecastellar.cat.

Telèfon de contacte: (+34) 93 836 60 80.

 

Les caramelles de Callús: Cada dissabte i diumenge de Pasqua, joves i grans vestits amb la roba tradicional escampen els seus cants i ballen els seus balls de celebració, entre ells la Sardana de Callús.

Pàgina Web: http://caramelles.cat.

Correu electrònic: callus@caramelles.cat.

Telèfon de contacte: (+34) 650 155 684.


Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat