Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El Cardener


El Cardener és el riu que vertebra la vida d'un conjunt de pobles situats al nord-oest de la comarca del Bages per sobre de la seva capital, Manresa. Neix al vessant oriental de la serra del port del Comte, al Solsonès, i enllaça el Prepirineu amb les planes de la Catalunya central fins vessar les seves aigües al Llobregat.

Les poblacions que l'envolten comparteixen una sòlida història, amb profundes arrels en l'edat mitjana, és el cas dels diversos petits pobles dels municipis d'Aguilar de Segarra, Callús, Castellfollit del Boix, Castellnou de Bages, Navàs, Fonollosa, Rajadell, Sant Mateu de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Súria i Sant Salvador de Guardiola.

Aquí, el món rural, de boscúries, horts i cultius de secà, es dóna la mà amb la indústria tèxtil, atreta per les possibilitats d'aprofitar l'aigua del Cardener com a font d'energia. Castells i esglésies, molins hidràulics i colònies fabrils, explotacions ramaderes i sòlides masies conviuen al voltant d'un riu que ha estat motor secular de l'activitat humana i que encara conserva espais de gran riquesa paisatgística, amb excepcionals boscos de ribera.

Oficina de Turisme de Rajadell: L'Estació - Edifici Renfe. Web: www.rajadell.cat. Mail: tur.rajadell@diba.cat. Tel: 938368254/938368026.

Observatori Astronòmic de Castelltallat: L'univers des de la Serra de Castelltallat, lluny de la contaminació lumínica de la ciutat. Web: www.observatoricastelltallat.com. Mail: info@observatoricastelltallat.com.Tel: 667529051. 

El Pessebre vivent a les Torres de Fals (Fonollosa): Una de les escenificacions nadalenques més representatives de Catalunya. Milers de persones el visiten cada any. Associació cultural i recreativa de Fals. Web: www.acrfals.com. Mail: acrfals@gmail.com. Tel: 938368003.

El castell de Castellar (Aguilar de Segarra): Una visita guiada per a conèixer aquest sorprenent castell d'estil gòtic, que integra un conjunt monumental amb l'església de Sant Miquel, la seva rectoria i el Molí. Web: www.castelldecastellar.cat. Mail: info@castelldecastellar.cat. Tel: 938366080.

Les caramelles de Callús: Dissabte i diumenge de Pasqua, joves i grans vestits amb la roba tradicional escampen els seus cants i ballen els seus balls, entre ells la Sardana de Callús.