Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Museu Comarcal (antic Col·legi de Sant Ignasi)


L’ajuntament de Manresa va inaugurar l’any 1896 el primer museu municipal, que ha anat creixent al llarg dels anys i d’acord amb les vicissituds de la història de la ciutat. De temàtica pluridisciplinar, les col·leccions que s’hi exposen se centren en l’art i la història de Manresa, el Bages i Catalunya.

Ocupa dues plantes en l’edifici de l’Antic col·legi de Sant Ignasi –on també hi ha l’Arxiu Comarcal del Bages i, des de l'any 2015, el Centre d'Acollida de Pelegrins-. És un edifici de planta cuadrada organitzat a partir d’un amplíssim claustre, d’ordre neoclàssic, construit per l’orde jesuïta a mitjan segle XVII, i destinat a centre d’ensenyament.

La visita al Museu ens fa participar en un recorregut en el temps de més de 6000 anys: des de la prehistòria fins al present, resseguirem el fil de la història i l’art del país. Al llarg d’aquest itinerari recordarem alguns fets i gaudirem de peces especialment atractives i col·leccions rellevants com la ceràmica medieval decorada en verd i manganès dita “manresana” o l’important conjunt d’obres d’escultura daurada i policromada, de l’època del barroc.  També és d'especial interès la sala dedicada a la obra de Josep Mestres Cabanes, escenògraf manresà reconegut sobretot per la seva obra al Teatre Liceu de Barcelona.

De la història del segle XX, el museu se n’ocupa a l'Espai Memòries, un projecte singular d'art i recerca a l’entorn de la memòria històrica. En aquest espai s'hi duen a terme exposicions i activitats diverses en programes de treball, que es renoven anualment, amb la finalitat que els visitants siguin agents actius en aquestes.


 • Adreça: Via Sant Ignasi, 40
 • Telèfon: 938741155
 • Correu electrònic: museu@ajmanresa.cat
 • Web:
 • Horari:
  En obres! El Museu Comarcal de Manresa tindrà les sales d'exposició permanentment tancades durant el 2018 per obres d'ampliació.

  Sales obertes: planta baixa

  Dissabtes de 10 a 14h i de 17 a 20h i diumenges i festius de 10 a 14h.
  Tancat: 1 de gener, Divendres Sant, 1 de maig, 24, 25, 26 i 31 de desembre.


 • Preu:
  Entrada gratuïta