Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Capella de Sant Marc


La capella de Sant Marc es troba situada just al costat del Pont Vell, a l'entrada sud de Manresa. Es tracta d’una capella d’estil gòtic, construïda a mitjans del segle XV. Originàriament, fou l’església particular d’un hospital de leprosos. L’estructura original ha patit nombroses reformes i reedificacions, en bona part a causa de diverses destruccions i saquejos com les ocasionades per la gran riuada de 1907 o per l’inici de la Guerra Civil. 

Anys enrere, en el seu interior s’hi trobava el retaule de Sant Marc i Sant Anià (1345), obra del taller barceloní d’Arnau Bassa. Fou retirat de la capella l’any 1907 per tal de resguardar-lo de la riuada. Actualment es pot admirar en una de les capelles laterals de la basílica de La Seu.

La capella de Sant Marc fou un dels indrets on, segons la tradició popular, Sant Ignasi de Loiola va tenir-hi algunes experiències místiques. Segons narra el paraire Bernat Matella, un dia el pelegrí, “anant vers el riu Cardener, que és al costat d’aquesta ciutat, quan fou prop d’una capella de Sant Marc, li aparegué alguna visió; i això fou hi és estat sempre palès i pública veu i fama en aquesta ciutat”. Bernat Matella havia conegut Ignasi personalment durant la seva infantesa. Va ser un dels pocs testimonis presencials que encara vivien a finals del segle XVI quan es van iniciar els processos per a la canonització del fundador de la Companyia de Jesús.


Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat