Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Mas de les Marcetes


El mas de les Marcetes és un dels masos més importants de Manresa. En seus orígens, que es remunten a la plena edat mitjana, depenia del monestir de Sant Benet de Bages. Presenta la tipologia constructiva clàssica dels masos del Pla de Bages, amb una masia-torre central, ales annexes construïdes durant l'època moderna, i un mur perimetral.

 

La seva localització, molt propera al santuari de La Salut de Viladordis, va motivar que durant els seus mesos a la nostra ciutat, Sant Ignasi de Loiola s’hi aturés a demanar caritat quan anava o tornava del santuari. La família propietària del mas, que en aquells moments solia tenir cura de les dependències del santuari, no dubtava en acollir-lo i donar-li l’almoina.  

 

Segons recull la tradició familiar, el futur sant els ho va agrair donant-los com a obsequi un tros del cinturó o cordó de cànem que feia servir per cenyir-se el la basta roba de sac que solia vestir. Aquesta relíquia va ser conservada dins una escultura de plata que, malauradament, va desaparèixer durant la Guerra Civil Espanyola.


Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat