Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Dipòsit de Sant Pau


El dipòsit de Sant Pau és una obra d’enginyeria hidràulica construïda durant el segle XVIII. Malgrat no tenir constància de la data exacta de la seva construcció ni de la identitat dels seus promotors, s’especula que va ser una iniciativa de la Companyia de Jesús, amb l’objectiu de promoure el regadiu de la zona després de que el convent de Sant Pau passés a mans del col·legi de Sant Ignasi, l’any 1700.

L’estructura manté un perfil clàssic d’estil barroc civil, de planta quadrada i d’uns 26 metres d’amplada. A dia d’avui, continua en ple funcionament, captant i emmagatzemant aigua d’un ramal procedent de la Sèquia, que és utilitzada per regar els horts de la zona. Possiblement, el dipòsit també hauria pogut tenir alguna vinculació amb les diverses fàbriques de pólvora que hi havia en aquella zona del Cardener durant els segles XVII, XVIII i XIX. 




Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat