Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Pou de la Gallina


El pou de la Gallina, situat al carrer de Sobrerroca, és un espai patrimonial íntimament relacionat amb l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa. L’indret és conegut per un famós fet miraculós associat a l’acció del futur sant.

El miracle compta amb nombroses versions orals i escrites que mantenen una estructura comuna: Una jove manresana anomenada Agnès plorava desconsolada davant del famós pou. La mala sort havia fet que una gallina que duia, propietat de la seva terrible madrastra, s’escapés i saltés dins del pou, ofegant-se. La jove, desesperada per les terribles conseqüències que aquest fet podria provocar, va pregar desesperadament a Sant Ignasi que l’ajudés. Aquest, commogut pels plors de la noia, féu pujar les aigües del pou a través de l’oració, traient-ne la gallina viva i evitant el possible càstig de la madrastra.

A principis del segle XVIII, amb l’objectiu de commemorar aquest fet, s’erigí una capella en un dels baixos del carrer de Sobrerroca. A dia d’avui, s’hi pot trobar un quadre que recorda aquest miracle.


Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat