Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Ajuntament de Manresa


L'Ajuntament de Manresa té la seva seu en un imponent casal barroc que s’erigeix en un dels costats de la plaça Major. L’edifici, dissenyat i construït entre 1739 i 1777 pel mestre d’obres barceloní Joan Garrido, presenta un esquema de construcció senyorial, concebuda a la manera d’un gran casal i amb importants influències del gòtic popular. A la façana, l’únic element decoratiu que s’hi integra és un gran escut de la ciutat.

 

Al llarg del segle XIX, va patir diverses reformes internes, com la del Saló de Plens, promoguda per l’alcalde del moment, Manuel Oms i de Prat. L’any 1892, en aquest mateix Saló de Plens, s'hi varen signar les Bases per a la Constitució Regional Catalana, popularment conegudes com les Bases de Manresa. En aquest document es recollien divuit articles per a la creació d’un projecte de poder autonòmic regional català.

 

L’any 2016, va ser declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), per la seva importància com a edifici històric.


Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat