Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

La Cova de Sant Ignasi


El bressol dels Exercicis Espirituals

En una de les balmes tant característiques del paisatge manresà, enclotat però amb una vista frontal de la muntanya de Montserrat i de la vall del riu Cardener, diu la tradició que Sant Ignasi de Loiola va retirar-s’hi una temporada per meditar i escriure els cèlebres Exercicis Espirituals.

Amb el pas dels anys, aquella senzilla coveta s’ha acabat convertint en l’edifici més monumental i fastuós de la ciutat. Damunt de la roca natural s’hi ha erigit un imponent santuari, que s’ha convertit indiscutiblement en lloc ignasià per excel·lència de la ciutat i en un dels referents més universals del món jesuític.

Al Santuari de la Cova de Sant Ignasi, paisatge i arquitectura es fusionen d’una manera sorprenent tot formant una façana artificial sobre el puig de Sant Bartomeu, que és un dels elements més visibles de l’entrada de Manresa. La seva decoració, amb una barreja d’estils que conjunta el barroc de l’escola escultòrica manresana amb el modernisme de Josep Llimona, esdevé un tret d’identitat que diferencia aquest santuari de la resta d’espais patrimonials de la nostra ciutat.  

El Santuari de la Cova ha transformat la seva decoració interna aquest 2021. S'han instal·lat un conjunt de mosaics que decoren les vuit capelles laterals de l’església de la Cova de Manresa.

 • Adreça: Camí de la Cova, s/n - 08241 Manresa
 • Telèfon: (+34) 93 875 15 79
 • Correu electrònic: santuari@covamanresa.cat
 • Web:
 • Horari:
  L'horari de visites és:
  De març a octubre: de dilluns a dissabte 10h a 13h i de 16h a 19h. Diumenges i dies de precepte de 10 a 11 h.
  De novembre a febrer: de 10h a 13h i de 15h a 18h de dilluns a dissabte. Diumenges i dies de precepte de 10 a 11h.

  Eucarísties al Santuari de la Cova de Sant Ignasi:
  De dilluns a dissabte a les 7,30 h
  Diumenges i dies de precepte: a les 12 h celebració de l'Eucaristia.
Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat