Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Festa Major de Manresa


La Festa Major de Manresa, celebrada a l’entorn de la darrera setmana d’agost, és el gran esdeveniment festiu de la ciutat, juntament amb la ja tradicional Fira de l’Aixada, i que compta amb una participació multitudinària en tots els seus actes.

 

L’origen de la Festa Major es remunta a l'any 1372, quan les relíquies dels Cossos Sants (Santa Agnès, Sant Fruitós i Sant Maurici) varen ser solemnement traslladades des del poble de Sant Fruitós de Bages fins a la Seu, que es trobava en ple procés de construcció.

 

Els actes tradicionals de la celebració són el Pregó, la cercavila amb els gegants, els nans i la imatgeria de la ciutat, la tronada a la Plaça Major, el castell de focs, l'ofici solemne - al qual assisteixen les autoritats en comitiva des de l'Ajuntament - i el correfoc. El correfoc de Manresa, celebrat el darrer dilluns de Festa Major, és un dels més llargs i importants de Catalunya. Compta amb personatges com la Víbria, el Bou de fusta i les colles de diables. 

Durant més d'una setmana, Manresa s'omple de música, festa, gresca i molta animació!



Més informació: www.lafestamajor.cat 

 


Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat