Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Festa Major de Manresa


La Festa Major de Manresa, que se celebra a finals d'agost, s'ha convertit en una festa de final de vacances amb una participació multitudinària en molts dels seus actes.

L'orígen de la Festa Major cal anar a buscar-lo a l'any 1372, quan arribaren els Cossos Sants (reliquies de Santa Agnès, Sant Fruitós i Sant Maurici) de Santfruitós de Bages a manresa i que s'han convertit en els patrons de la ciutat. 

Els actes tradicionals de la Festa Major són el Pregó, cercavila amb els gegants, nans i imatgeria de la ciutat, la tronada a la Plaça Major, el castell de focs, l'ofici solemne - al qual assisteixen les autoritats en comitiva des de l'Ajuntament - o el correfoc, un dels més llargs i importants de Catalunya i que compta amb personatges com la Víbria, el Bou de fusta i les colles de diables. Durant més d'una setmana Manresa s'omple de música, festa, gresca i molta animació!

Més informació: www.lafestamajor.cat