Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Setmana Santa


Els actes tradicionals de Setmana Santa a Manresa comencen amb el Diumenge de Rams, amb la benedicció de palmes i palmons a la Plaça de Crist Rei on, als volts de migia, arriba el Maniple d'Armats i fa una defilada pels principals carrers i places de la ciutat.

L'acte amb més renom és la Processó de Divendres Sant, renovada l'any 2000 gràcies a les confraries i a la col·laboració de la Casa d'Andalusia de Manresa, que han aconseguit donar un caire personal i únic a la processó manresana.

La Processó surt de la Basílica de la Seu, passa per la Baixada de la Seu, carrer Vallfonollosa, Plaça de les Creus, Plaça de la Reforma, carrer Alfons XII, Plana de l'Om, carrer del Born, Plaça Sant Domènec i torna a la Basílica de la Seu desfent el recorregut.

En aquesta processó hi participen els Armats de Manresa, el Pas del Natzarè, el Pas de la Bona Mort, el Sant Sepulcre, corals i l'Esperança Macarena, entre d'altres.

Cal recordar que Manresa és un dels tres municipis on es balla la Dansa de la Mort, junt amb Verges i La Selva del Camp, i que es ballà per primera vegada el 1957 i es recuperà de nou l'any 2002 i és una de les danses que s'ha mantingut més fidel a les representacions medievals, sobretot pels seus personatges.