Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Museu històric de La Seu


El museu Històric de la Seu es troba situat en un espai especialment habilitat just a sobre de l’atri de la façana principal de la Seu.

Va ser inaugurat l’any 1934  amb l’objectiu de conservar i exposar les obres d'art sacre de la Seu que havien quedat en desús, fora del culte quotidià. Entre les peces més importants, hi destaca un crucifix romànic de talla de fusta policromada, datat a l’entorn del segle XII. Tot i així, la peça més excepcional de l’espai és l’anomenat "frontal florentí", un frontal d’altar de seda natural, teixit i brodat a Florència per Geri di Lapi. Va ser encarregat i finançat pel jurista manresà Ramon Saera l'any 1357. Saera el va regalar a la Seu amb l’ànim de que fos utilitzat durant la consagració del temple.

La col·lecció del museu també acull fragments de diversos retaules barrocs procedents dels famosos tallers manresans dels Grau i els Sunyer, els plànols de la façana modernista de la Seu, elaborats per l’arquitecte Alexandre Soler i March, a més de nombrosos objectes històrics d'orfebreria i d’indumentària litúrgica.



  • Adreça: Basílica de la Seu. Baixada de la Seu s/n - 08241 Manresa
  • Telèfon: (+34) 93 872 15 12
  • Correu electrònic: gestio@seudemanresa.cat
  • Web:
  • Horari:
    Diumenges de 12:00 a 14:00 hores.
    També es poden concertar visites privades fora d'aquest horari amb reserva prèvia.
  • Preu:
    4 € per persona
Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat