Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Museu de Geologia Valentí Masachs


El Museu de Geologia Valentí Masachs es troba situat dins de les dependències de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa, que forma part de la Universitat Politècnica de Catalunya. Es va fundar l’any 1980 i el cèlebre geòleg manresà Valentí Masachs en va ser el seu primer director.

Es tracta d’un museu amb característiques que el distingeixen dels tradicionals museus de geologia. A part de poder-hi admirar col·leccions clàssiques de minerals, fòssils i roques del Països Catalans i d’altres zones del continent, també s’hi presenten les múltiples utilitats que aquests elements geològics tenen per les persones. Durant tota l’exposició, unes vitrines molt pedagògiques i atractives per als visitants,  faciliten el treball dels professors i l’aprenentatge dels alumnes.

A la vegada, en la visita al museu, es pretén que els estudiants i visitants, reflexionin, debatin i prenguin iniciatives personals i col·lectives a l’entorn de la gestió dels recursos minerals i energètics en les seccions: “La Terra s’esgota”, “La radioactivitat: pros i contres” i “Minerals i Persones”. De ben segur que tant els alumnes com els visitants sortiran del museu havent après moltes més coses de les que coneixien abans d’entrar en aquesta aula oberta a tothom.

Actualment el museu disposa d’un fons d’uns 5.500 minerals, 2.400 roques i uns 3.400 fòssils.



   
  • Adreça: Edifici de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa. Avinguda de les Bases de Manresa, 61-73 - 08241 Manresa
  • Telèfon: (+34) 93 877 72 41
  • Correu electrònic: museu@epsem.upc.edu
  • Web:
  • Horari:
    Obert els diumenges de 11:00 a 14:00 hores, excepte els mesos de juliol, agost i setembre (també tancat el període de Nadal i Setmana Santa).
    De dilluns a divendres es poden fer visites concertades per a grups escolars i privats.
  • Preu:
    Entrada lliure
Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat