Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Museu de Geologia Valentí Masachs


El Museu de Geologia Valentí Masachs està situat a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa i és el museu de geologia de la UPC. Fou fundat l’any 1980 i el Dr. Valentí Masachs en va ser el seu primer director.

És un museu diferent dels tradicionals museus de geologia, perquè a part de les bàsiques col·leccions de minerals, fòssils i roques del Països Catalans i d’altres, s’hi presenten les utilitats que tenen per les persones aquests elements de la Terra, tot en unes vitrines molt pedagògiques i atractives que faciliten el treball dels professors per l’aprenentatge dels seus alumnes.

A la vegada, en la visita al museu, es pretén que els estudiants i visitants, reflexionin, debatin i prenguin iniciatives personals i col·lectives sobretot en les seccions: La Terra s’esgota, La radioactivitat: pros i contres, i Minerals i Persones.
De ben segur que tant l’alumne com el visitant sortiran del museu havent après moltes més coses de les que sabien abans d’entrar en aquesta aula oberta a tothom.

Actualment el museu disposa d’un fons d’uns 5500 minerals, 2400 roques i uns 3400 fòssils.
   
 • Adreça: Edifici de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa Avda. Bases de Manresa, 61-73 (Manresa)
 • Telèfon: 93 877 72 41
 • Correu electrònic: museu@epsem.upc.edu
 • Horari:
  Obert diumenges d'11 a 14h, excepte els mesos de juliol, agost i setembre (també tancat el període de Nadal i Setmana Santa).
  De dilluns a divendres visites concertades per a grups.
 • Preu:
  Entrada lliure