Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Museu de l'Aigua i el Tèxtil de Manresa


El Museu de l'Aigua i el Tèxtil de Manresa és un espai museogràfic que es troba situat en l’antic recinte de l’edifici monumental conegut com a “Dipòsits Vells”. Les enormes cisternes que es trobaven dins de l’edificació emmagatzemaven l’aigua de la Sèquia. Foren construïts entre els anys 1861 i 1865 pel mestre d’obres d’origen aragonès Marià Potó i van servir per proveir la primera xarxa de distribució d’aigua de la nostra ciutat.

L’edifici compta amb tres dipòsits idèntics i independents, de 800m2 cadascun, coberts per dues voltes de pedra recolzades sobre els murs de contenció i una filera d’arcs i pilars centrals, amb una superfície de 2.400m2 i amb una capacitat de 12.000m3 d’aigua. 

El museu acull una sala polivalent i dues exposicions permanents, que duen per títol "La Sèquia i l'aigua" i "La cinteria" respectivament.

La primera té per objectiu explicar la gran obra de la Sèquia de Manresa des d’una perspectiva històrica i centrada especialment en els seus efectes per al creixement de la producció agrícola i de l’urbanisme manresà des de l’edat mitjana. La segona és una exposició centrada en la importància de cinteria i de la producció de teixit estret a la nostra ciutat, explicant com Manresa va convertint-se en la principal ciutat productora d’aquest tipus de teixit arreu d’Europa.


  • Adreça: Carretera de Santpedor, 55 - 08241 Manresa
  • Telèfon: (+34) 93 877 22 31
  • Correu electrònic: info@parcdelasequia.cat
  • Web:
  • Horari:
    De dimarts a diumenge de 10:00 a 14:00 hores.
    Cada diumenge a les 11:30 hores, visita guiada a les dues exposicions permanents.
  • Preu:
    5€: entrada general
    3€ entrada reduïda: majors de 65 anys, infants de 8 a 12 anys i estudiants). Caldrà acreditar-ho
    Entrada gratuïta: menors de 8 anys i docents, caldrà acreditar-ho.
Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat