Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Institut Lluís de Peguera


L’institut Lluís de Peguera és un històric centre d’ensenyament secundari que es troba situat a la plaça d’Espanya de Manresa. 

 

Aquest edifici, d’un estil de transició entre el modernisme i el noucentisme, va ser dissenyat per l’arquitecte manresà Alexandre Soler i March l'any 1907. Malgrat tot, el seu procés de construcció s’allargà fins l’any 1929. Des de la seva primera concepció, l’estructura de l’edifici va plantejar-se amb un cos central, que acolliria les sales comunes i la biblioteca, i dos grans cossos laterals on s’ubicarien noies i nois per separat.

 

De la façana de institut n’és remarcable la seva acurada ornamentació, que inclou elements neoclàssics i motius naturals que combinen perfectament amb l'arbreda de l'entorn. D’aquesta manera, tot el conjunt desprèn una agradable sensació de naturalitat. Actualment segueix essent un institut d'ensenyament secundari, ara a mans de l’administració pública.



Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat