Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Camí Oliba


El Camí Oliba és una ruta senderista que uneix les comarques del Bages, d’Osona i del Ripollès utilitzant com a fil conductor l’art romànic i la figura del bisbe i abat Oliba (971-1046).

El romànic és, a dia d’avui, un dels estils més representatius de la història de l’art català. Les comarques del Bages, d’Osona, i el Ripollès en són la mostra més fidedigne del vast patrimoni arquitectònic que el romànic ha deixat a casa nostra. Qualsevol dels pobles i ciutats que formen part de les nostres comarques té o ha tingut alguna església o edifici construït amb aquest estil.


L’art romànic es presenta, doncs, com un element integrador de la Catalunya Central, i constitueix l’argument idoni per fomentar el reequilibri territorial i per donar a conèixer el paisatge, la gastronomia, la tradició i tota l’oferta turística complementària de la Catalunya interior.



Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat