Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Centre històric de Manresa


El centre històric de Manresa acull tot l’antic conjunt de carrers i barris de la ciutat que es trobaven a l’interior del recinte emmurallat que s’acabà de conformar a finals del segle XIV. Tot i que les muralles més antigues de Manresa daten del segle X, els canvis econòmics i el creixement de la població aviat van motivar una ampliació del perímetre defensiu de la ciutat. 

 

Durant el segle XIV, Manresa va experimentar una gran expansió urbanística, passant de ser una petita vila fortificada a una veritable ciutat. Aquest període de creixement i bonança, que s’ha arribat a conèixer com el “segle d’or” manresà, ens ha llegat importants monuments i vestigis que es troben escampats pel centre històric. Més enllà de la imponent basílica de La Seu, una joia incomparable de l’esplendor medieval manresà, els nostres visitants poden passejar i deixar-se endur per carrers i places plens d’història, com el Carrer del Balç, el Carrer Sant Miquel, Carrer d'en Botí o la Plana de l'Om, o bé aturar-se a admirar la Torre de Sobrerroca, un exemple immillorable dels antics portals de la muralla del segle XIV.

 

Més enllà dels ecos del passat medieval, el centre històric de Manresa també esdevé un imponent aparador de l’empremta barroca tant pròpia de les escoles i tallers escultòrics i constructius que poblaren la nostra ciutat durant els segles XVII i XVIII. L’edifici de l’Ajuntament, els antics jutjats  i casals particulars com Casa Asols o la  Casa Oller, són exemples d'aquest barroc civil. 



Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat