Esta web utiliza galletas (cookies) para ofrecer una mejor experiencia de navegación. Si continua navegando por la web, consideramos que acepta su uso. [ Aceptar ]

Casa Lluvià


La casa Lluvià és una casa unifamiliar amb jardí que es troba situada al carrer arquitecte Oms, al costat del passeig Pere III i en ple centre de la ciutat.

La va projectar l’arquitecte modernista manresà Ignasi Oms i Ponsa l’any 1908, per encàrrec de l’empresari Sebastià Tàpies. És, probablement, l’obra més reeixida d’Oms i Ponsa, on desplega un estil molt més madur, abraçant plenament la inventiva modernista. Uns anys més tard, va ser adquirida per Lluís Lluvià, membre de la nissaga Lluvià d’industrials manresans, prenent-ne el nom que ens ha arribat fins avui. 

L’edifici es caracteritza per un original joc de volums que combina un cos central amb dues torres de diferents proporcions i alçades. En destaca la florida decoració típicament modernista, composta per esgrafiats a les parets, ornamentació floral en els capitells i les mènsules, i un perfil de rajola i totxo a les cornises.

A dia d’avui, la casa Lluvià acull la seu de la delegació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. 


Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat