Esta web utiliza galletas (cookies) para ofrecer una mejor experiencia de navegación. Si continua navegando por la web, consideramos que acepta su uso. [ Aceptar ]

Plana de l'Om


La Plana de l’Om, és una plaça que es troba al cor del centre històric de Manresa. El seu nom fa referència a l’imponent om (Ulmus minor) que la presideix des de fa dècades. Tant per la seva localització com pels establiments i edificis que l’envolten, és una de les places més concorregudes de la ciutat.

Més enllà de simbolitzar l’expansió de la Manresa del “Segle d’Or” amb la construcció de la “vila nova” dins del recinte de muralles del segle XIV, també s’hi poden trobar alguns dels edificis que testimonien el passat barroc de la nostra ciutat com Ca l'Oller. També s’hi pot admirar la façana de l’antic taller dels germans Grau, grans representants de l’escola barroca manresana. Actualment acull l’Espai Plana de l’Om, que actua com a sala d’actes i d’exposicions.

A la cantonada amb el carrer del Born hi ha situada la farmàcia Esteve, un exemple modèlic d'establiment comercial decorat segons els cànons modernistes: vitralls de colors, fusta treballada i ferro forjat. Finalment, als peus de l’arbre que dóna nom a l’espai, hi trobem l'escultura A l'ombra de Ramon Oms i que representa una dona asseguda en un banc, a l’ombra de l'om, amb un llibre a les mans.

 
Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat