Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Últims dies per a inscriure's a la Ignasiana BTT, la ruta en bicicleta de muntanya entre Verdú i Manresa

Últims dies per a inscriure's a la Ignasiana BTT, la ruta en bicicleta de muntanya entre Verdú i Manresa


06/09/2021

Dilluns 20 de setembre finalitza el termini per a fer les inscripcions de la marxa ciclista, que es poden realitzar a través de manresa2022.cat i runedia.com, o bé, presencialment, a l’Oficina de Turisme de Manresa. La primera edició de la Ignasiana BTT se celebrarà el proper diumenge 26 de setembre.

 

La Ignasiana BTT ressegueix 115 km de les últimes quatre etapes del Camí Ignasià des de Verdú, passant per Cervera i Igualada, i arribant a Manresa. Es tracta d’una ruta lineal no competitiva que travessa l’Urgell, la Segarra, l’Anoia i el Bages, tot resseguint les petjades d’Ignasi de Loiola, revivint la seva experiència i gaudint dels paisatges que van captivar-lo de camí cap a Manresa.

La ruta està ideada per fer-se amb un sistema de navegació GPS i, també, amb senyalització en els punts crítics. Té una dificultat mitjana, però cal resistència en tractar-se d’un recorregut llarg amb un desnivell positiu de 2.000 m i un desnivell negatiu de 2.200 m. La sortida serà a Verdú a les 8:00 h i l’arribada a Manresa variarà en funció del ritme de cada ciclista.

Els practicants de bicicleta que ho desitgin encara són a temps d’inscriure’s en alguna de les tres modalitats d’inscripció:

- Verdú – Manresa sense transport. Amb sortida de la plaça Major de Verdú a les 8:00 h.

- Verdú – Manresa amb transport inicial fins a Verdú (sortida a les 6:00 h), amb càrrega de bicicletes a la plaça de la Reforma de Manresa a les 5:30 h i sortida cap a Verdú a les 6:00 h en autobús.

- Verdú – Manresa amb transport final fins a Verdú (sortida a les 20:00 h), amb càrrega de bicicletes a la plaça de la Reforma de Manresa a les 19:30 h i retorn cap a Verdú a les 20:00 h en autobús, un cop finalitzada la ruta.

El preu de les inscripcions oscil·la entre els 45 € i els 65 € en funció de si s’hi inclou el transport fins a Verdú del participant i la seva bicicleta. En ambdós casos, el preu d’inscripció inclou: dret als set avituallaments distribuïts al llarg del recorregut (inclòs el dinar a Igualada), assistència sanitària i tècnica a la cursa, dorsal i bossa obsequi amb el mallot oficial de la Ignasiana BTT.

El trac ha estat especialment dissenyat per Manresa 2022 per a adequar el recorregut del Camí Ignasià a BTT, evitant trams de carretera o zones perilloses per als ciclistes. La creació d’aquest trac permetrà gaudir d’aquest recorregut d’alt interès turístic en modalitat BTT més enllà de l’esdeveniment esportiu, que forma part del programa d’accions de commemoració de Manresa 2022 i és una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa, en col·laboració amb els ajuntaments de Verdú, Cervera, Igualada, Montmaneu  i el Bruc, l’Oller del Mas i l’associació Som Terra Som Salut, i compta amb el suport de Fundació La Caixa, la Corredoria d’Assegurances Pujol de Manresa i Trek Bicycle Manresa.

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat