Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Es presenta la imatge de la Festa Major de Manresa 2021

Es presenta la imatge de la Festa Major de Manresa 2021


20/07/2021

La imatge d'enguany està firmada per l’estudi gràfic establert al Bages Dúplex Creativity. Utilitzant la imatge icònica d’Elvis Presley, es fa un homenatge als cartells físics de tota la vida en una època de preponderància digital.

 

La Festa Major de Manresa 2021 inicia el compte enrere per a una celebració que tindrà lloc a la capital del Bages del 26 al 30 d’agost. I ho fa donant a conèixer el seu cartell oficial, que enguany està signat per Dúplex Creativity.

 

L’estudi gràfic explica que el cartell, a través de la imatge icònica d’Elvis Presley a la pel·lícula ‘Rock de la presó’, “és un homenatge als cartells d'impremta de tota la vida, en els quals sovint es movien les tintes; per això es presenta amb aquest efecte desplaçat. El cartell busca evocar la impressió clàssica per sobre de l’on-line que malauradament ens veiem obligats encara a mantenir” a causa de la Covid-19. En aquesta obra, s’ha escollit la figura d’Elvis Presley “perquè és un clàssic, i perquè a la vegada genera un moviment reconegut per tothom”.

 

En la mateixa línia,  la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo Obiols, relata que el cartell “dona valor al print en una època en què tot es digital, una metàfora de la presencialitat de l’espectacle per damunt de l’streaming”. Crespo també indica que es tracta d’una obra que evoca “l’olor de tinta, el pòster enganxat a la paret”. És, assegura, “el clàssic fet modern. La Festa Major clàssica  i, alhora, revisada”.

 

El cartell d’enguany és obra de Duplex Creativity, un estudi gràfic establert al Bages especialitzat en branding i retail , dirigit per Aida Garriga i Xevi Victori. Aquest 2021 ha rebut premis a l’Open Creatiu (Festival de Publicitat de Catalunya), amb els treballs que ha realitzat per al nou disc de Buhos i per Manresa Comerç i e-montepio.

 

La imatge de la Festa Major de Manresa 2021 estarà present en les cartelleres ciutadanes, les banderoles i en el programa de Festa Major. És previst editar 40.000 programes, que es distribuiran a les bústies de la ciutat.

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat