Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Alumnes de l'escola FEDAC presenten projectes vinculats a Manresa 2022 a l'Oficina de Turisme

Alumnes de l'escola FEDAC presenten projectes vinculats a Manresa 2022 a l'Oficina de Turisme


11/07/2021

El primer dels projectes és la generació d’uns vídeos en diversos  idiomes on s’expliquen els diferents espais de la ciutat vinculats a Sant Ignasi de Loiola. El segon projecte és el “Bombó de la Cova”, que inclou l’elaboració de la recepta fins a la creació del motlle amb una impressora 3D, l’embalatge i la proposta de comercialització.

 

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet Piqué, i el director del Projecte Manresa 2022,  Albert Tulleuda Lari, han rebut un grup d’alumnes de la FEDAC acompanyats de la directora pedagògica M. Josep Arévalo López, que han presentat dos projectes vinculats a Manresa 2022 amb els que s’ha col·laborat.

El primer dels projectes és la generació d’uns vídeos en diversos idiomes (català, castellà, anglès, francès, àrab i xinès) on s’expliquen els diferents espais de la ciutat vinculats a Sant Ignasi de Loiola com la Capella del Rapte, el Pou del Gallina, el Pou de Llum, Santa Caterina... i per descomptat La Cova, el Carrer del Balç i la Seu. A aquests vídeos es pot accedir a través d’uns codis QR que s’han col·locat amb la col·laboració de Manresa Turisme  a les plaques patrimonials dels recursos i que estaran disponibles durant uns mesos. Aquests vídeos els han realitzat l'alumnat de secundària, que han dut a terme tot el procés, des de la cerca d’informació fins a la traducció, gravació i edició dels vídeos.

El segon projecte que han presentat és el “Bombó de la Cova” que han elaborat els estudiants de Batxillerat com a proposta d’emprenedoria, duent a terme també tot el procés, des de l’elaboració de la recepta fins a la creació del motlle amb una impressora 3D, l’embalatge i la proposta de comercialització. La voluntat de l’escola i dels alumnes és tancar el projecte presentant la proposta als pastissers de Manresa.

L’Escola FEDAC ha estat treballant durant el curs escolar continguts escolars vinculats a la comarca i en el cas de Manresa molt centrats en 2022, a causa de la imminent arribada de la celebració dels 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a la ciutat.  A banda d’aquesta acollida a l’Oficina de Turisme, durant el curs, els equips tècnics de Manresa 2022 i de Manresa Turisme han anat col·laborant en aquestes accions, facilitant-los informació i assistint a una presentació dels projectes a l’escola a final de curs.

Aquesta col·laboració respon als objectius de Manresa 2022 d’apropar el projecte a la ciutadania i a la comunitat escolar per tal de fer-los prescriptors i partícips del pla.

 

 

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat