Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

S'estrena el documental: Ignasiana BTT, l'aventura del Pelegrí

S'estrena el documental: Ignasiana BTT, l'aventura del Pelegrí


09/05/2021

Serà el dimarts, 18 de maig, a 2/4 de 8 del vespre, a l’Espai Plana de l’Om

 

El documental “Ignasiana BTT. L’aventura del pelegrí” es presentarà el proper 18 de maig, a 2/4 de 8 del vespre, a l’Espai Plana de l’Om. Aquest acte forma part del calendari de Manresa 2022 per aquest any, ja a les portes dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat. El film, que es va enregistrar la tardor passada, és un agradable tast d’aquest recorregut per camins rurals i corriols entre Verdú, a l’Urgell i Manresa, al Bages, passant per Cervera, Igualada i Montserrat. Permet, d’una forma amena, conèixer els tres darrers trams del Camí Ignasià. Poc més de cent quilòmetres que els protagonistes del film recorren en una sola jornada, però que qualsevol persona pot adaptar al seu estat físic i a les seves inquietuds de conèixer l’entorn.

Al documental quatre esportistes d’alt nivell, Joan Font i Ignasi Àvila, Núria Picas i Carme Tort i dos joves ciclistes de l’Escola de Ciclisme de Manresa descobreixen una ruta exigent, però apta per a persones i grups que els agradi i estiguin acostumats anar amb bicicleta. A “Ignasiana BTT. L’aventura del pelegrí” veurem com viuen la pedalada el tàndem paralímpic Joan Font i Ignasi Àvila, i les atletes de resistència, Núria Picas i Carme Tort durant aquests 115 km. L’arribada al terme de Manresa, des de l’Oller del Mas al santuari de La Cova, té un simbolisme especial, amb la incorporació al grup de dos joves de la pedrera local, la Valentina Casas i el Roc Comallonga, ambdós de l’escola de l’Escola de  Ciclisme de  Manresa. Ells representen el present i el futur i els valors associats a la pràctica de l’esport.



La Ignasiana BTT, també ens obre la porta a fer turisme per les localitats i espais d’interès del recorregit. En aquest sentit, el documental compte amb entrevistes a tècnics de diferents oficines de turisme por el passa que emmarquen la marxa ciclista en un entorn d’un evident interès patrimonial, paisatgístic i històric.

El presentador de l’acte del dimarts 18 serà el periodista de TV3, Francesc Sòria, que  conversarà amb alguns dels protagonistes per conèixer les opinions i sensacions que van tenir fent la ruta. Seguidament es projectarà per primera vegada el documental. Les persones que vulguin assistir a l’estrena el dimarts 18 de maig a les 19:30 h a l’Espai Plana de l’Om  podran reservar l’entrada gratuïtament a través de la pàgina web del Kursaal, a partir d’avui dilluns 10 de maig: https://kursaal.koobin.cat/

El documental també es podrà veure a través de diverses televisions d’àmbit local i nacional a partir del dia de l’estrena del 18 de maig.

A banda de presentar el documental sobre aquesta marxa amb bicicleta de muntanya, el 26 de setembre  se’n farà la primera edició oberta a la ciutadania. La sortida serà, a les 8 del matí, a Verdú, i l’arribada al voltant de 2/4 de 8 del vespre a Manresa. Els ciclistes hauran de seguir la ruta definida per GPS, tot i que se senyalitzaran els punts més crítics.  A partir de l’1 de juny es podran formalitzar les inscripcions a través de la pàgina web de Manresa 2202 (www.manresa2022.cat) i a l’Oficina de Turisme de Manresa.

 

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat