Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'organització de la Marxa del Pelegrí ultima els detalls per a tenir una caminada segura

L'organització de la Marxa del Pelegrí ultima els detalls per a tenir una caminada segura


01/10/2020

La Marxa del Pelegrí Versió 2020 tindrà lloc aquest diumenge 4 d’octubre en un format especial i amb totes les places exhaurides.

 

Aquest diumenge 4 d’octubre es desenvoluparà la versió 2020 de la Marxa del Pelegrí, que, com sempre, compta amb la col·laboració dels municipis pels quals transcorre la darrera etapa del Camí Ignasià de Montserrat a Manresa: Monistrol de Montserrat, Castellbell i el Vilar, Marganell, Castellgalí i Manresa.

Per aquest motiu, ahir va tenir lloc a Castellbell i el Vilar, emplaçament d’un dels avituallaments de la caminada, una trobada política i tècnica per a ultimar detalls d’aquesta edició de la Marxa, que ha hagut d’adaptar el seu format per la Covid-19. En aquesta edició, doncs, s’està treballant en les mesures sanitàries, de seguretat i de distància interpersonal, tot evitant la possibilitat d’aglomeracions habitual en aquest tipus d’activitats esportives.

En la trobada de seguiment organitzatiu d’aquest dimecres hi van prendre part  Montserrat Badia, Alcaldessa de Castellbell i el Vilar; Cristòfol Gimeno, Alcalde de Castellgalí; Jordi Calsina, regidor de Turisme i Comerç de Castellbell i el Vilar;  Raquel Todolí, regidora de Turisme de Castellgalí; Joan Calmet, regidor de Turisme i Projecció de Ciutat de Manresa i responsable del projecte Manresa 2022; i Albert Tulleuda, director executiu de Manresa 2022.

En aquesta edició especial de la Marxa del Pelegrí hi haurà quatre grups compactes de 25 persones amb guies acompanyants i sortida esglaonada, que rebran el nom d’una ínyiga (les dones que van tenir cura d’Ignasi de Loiola en la seva estada a Manresa) i que recorreran els 26 km del camí que va fer el pelegrí ara fa 500 anys. Les places disponibles per a participar-ne es van esgotar el cap de setmana passat i, per tant, un total de 100 persones podran gaudir d’aquesta activitat esportiva que forma part de l’eix Batega del projecte Manresa 2022 i que se celebra des del 2015.

La Marxa del Pelegrí està organitzada per l’Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i la Fundació Turisme i Fires de Manresa, i a més de la col·laboració dels ajuntaments del recorregut, també compta amb la complicitat de l’Obra Social “La Caixa”, Spar, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, Bages Turisme, Oller del Mas, Forn de Cabrianes, Grup Sardanista Dintre el Bosc, Centre Excursionista de la Comarca del Bages i Dinàmic Guies.