Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

La Marxa del Pelegrí es farà el 4 d'octubre en grups compactes de 25 persones

La Marxa del Pelegrí es farà el 4 d'octubre en grups compactes de 25 persones


10/09/2020

La 6a edició de la caminada s’havia de celebrar a l’abril, però es va ajornar a causa de la pandèmia. Les inscripcions ja es poden fer a través de la web de Manresa 2022, a la de Manresa Turisme o a l’Oficina de Turisme de Manresa. Les places són limitades.

 

La Marxa del Pelegrí —de Montserrat a Manresa— es farà finalment el 4 d’octubre. La 6a edició de la caminada s’havia de celebrar a l’abril, però es va ajornar a causa de la pandèmia. Ara, es farà una edició especial en un format de 4 grups compactes de 25 persones. És indispensable la inscripció prèvia a www.manresa2022.catwww.manresaturisme.cat o a l’Oficina de Turisme de Manresa (Plaça Major, 10). Es poden fer fins al 3 d’octubre a les 19 h.

 

La marxa recorda els passos de sant Ignasi. El 25 de març de 1522, el pelegrí Ignasi de Loiola baixava de Montserrat en el seu pelegrinatge des del País Basc cap a Jerusalem i arribà a Manresa. Va fer-hi una estada d’onze mesos, durant els quals va viure una profunda transformació espiritual que el va portar a redactar els Exercicis Espirituals i, posteriorment, a fundar la Companyia de Jesús. Durant tota la seva vida, el record de Manresa el va acompanyar en el seu intens viatge personal.

 

En la versió d’aquesta tardor, proposa un recorregut de 26 quilòmetres des de la plaça dels Apòstols de Montserrat fins a la plaça Major de Manresa. Els 4 grups compactes que caminaran faran la sortida de manera esglaonada i rebran el nom d’una ínyiga (Agnès, Àngela, Joana i Miquela) com a homenatge a les dones que van tenir cura d’Ignasi de Loiola fa 500 anys. Hi haurà dos grups de major velocitat —anomenats Agnès i Àngela— en el qual es calcula que les persones podran realitzar el recorregut en entre 5 i 5 hores i mitja, i dos grups de menor velocitat —Joana i Miquela— en el qual es calcula que el recorregut es podrà realitzar en entre 6 i 6 hores i mitja. El trasllat en bus fins a Montserrat des de la plaça de la Reforma de Manresa es farà en dos torns. Els grups Agnès i Àngela sortiran a les 7 h i els grups Joana i Miquela a les 7.15 h. 

 

Hi haurà 5 avituallaments individualitzats al llarg del recorregut (Montserrat, Sant Cristòfol, Castellgalí, Oller del Mas i plaça Major) i els participants rebran un obsequi d’un bidó esportiu de 600 ml per a reomplir d’aigua durant el recorregut personalitzat amb el logo de la Marxa del Pelegrí. El preu d’inscripció és de 15 euros (inclou trasllat, acompanyament, assegurança, avituallaments, botifarrada a Castellbell i el Vilar i obsequi). És indispensable inscripció prèvia.

 

La Marxa del Pelegrí esà organitzada per  l’Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i Fundació Turisme i Fires de Manresa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellgalí, l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, l’Ajuntament de Monistrol de Montserrat, l’Ajuntament de Marganell, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, Bages Turisme, Oller del Mas, Grup Sardanista Dintre el Bosc, Centre Excursionista de la Comarca del Bages i Dinamic Guies. La caminada té el suport de l’Obra Social “La Caixa” i Spar.

 

 

Informació rellevant per als participants:

 

A l’hora de fer la inscripció cal triar el grup que millor s’adapta a les condicions i necessitats de cadascú.

 

Cal tenir en compte que els grups són compactes i amb acompanyament i caldrà, en tot moment, caminar amb el grup al qual s’està inscrit i seguir el seu ritme.

 

Els participants hauran de seguir les normes de seguretat, higiene i funcionament de la caminada i signar previ a l’inci de la marxa una declaració responsable.

 

En el trasllat en bus, caldrà dur posada la mascareta, mantenir el mateix seient durant tot el transport, i rentar-se bé les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’accedir al bus i en sortir-ne.