Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El nord-americà Ariel Laguilles fa el Camí Ignasià corrent, des de Loiola a Manresa, en vuit dies i mig

El nord-americà Ariel Laguilles fa el Camí Ignasià corrent, des de Loiola a Manresa, en vuit dies i mig


05/06/2019

És el primer cop que una persona fa els més de 650 quilòmetres corrent en, concretament, vuit dies, 12 hores i 45 minuts. L’objectiu és promocionar l’itinerari que Sant Ignasi va fer l’any 1522 i millorar-ne la infraestructura.

 

Ariel Laguilles, jesuïta i esportista nord-americà va ser rebut ahir a la Cova pel regidor de Turisme en fucnions de l'Ajuntament de Manresa i responsable de Manresa 2022, Joan Calmet, i el director de la Cova, Lluís Magriñà, que el van felicitar per haver completat corrent els més de 650 quilòmetres que separen Loiola de Manresa en un temps rècord de vuit dies, 12 hores i 45 minuts.

 

L’objectiu de la proesa, com explica el propi Laguilles, és impulsar la ruta que va fer Sant Ignasi l’any 1522, per aquest motiu Varsity Sports & Educational Tours, que han donat suport logístic a l’atleta, ajudarà amb la recaptació de fons, la promoció i la infraestructura general de The Ignatian run.

 

Ariel Laguilles va créixer i estudiar a escoles d’educació jesuïta. Va assistir a Gonzaga College High School i a Boston College, on es va especialitzar en Sociologia i Estudis Hispànics. Després va viure a Managua (Nicaragua), com a voluntari jesuïta, ensenyant educació física i anglès. Posteriorment, va tornar a la Gonzaga High School on actualment ensenya espanyol i és el president del departament de Llengües Modernes. També és el segon entrenador de l’equip de camp a través.