Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Manresa participa a l'assemblea general anual de la xarxa europea de ciutats mitjanes Eurotowns

Manresa participa a l'assemblea general anual de la xarxa europea de ciutats mitjanes Eurotowns


23/10/2018

A la trobada, que va tenir lloc del 16 al 18 d’octubre a la ciutat holandesa de Schiedam, hi van assistir més de 30 representants de les 18 ciutats europees que actualment formen la xarxa. El seu objectiu comú era aconseguir que les ciutats mitjanes tinguin més veu a Europa, poder compartir experiències i avançar conjuntament en polítiques locals innovadores.

 

L’assemblea general anual de la xarxa europea de ciutats mitjanes Eurotowns va reunir més de 30 representants de les 18 ciutats europees que actualment formen la xarxa en una trobada a la ciutat holandesa de Shiedam, molt a prop de Rotterdam. La trobada estava presidida per la ciutat alemanya de Sindelfingen i, a part del personal tècnic i municipal dels àmbits de Projecció de Ciutat i de Presidència de Manresa, també hi van assistir les ciutats catalanes de Sabadell i Girona.


Aquesta assemblea es realitza un cop l’any, amb l’objectiu d’aconseguir que les ciutats mitjanes (entre 50.000 i 250.000 habitants) tinguin més veu a Europa, així com poder compartir experiències i avançar conjuntament en polítiques locals innovadores que donin resposta als reptes comuns de ciutats de mida similar, i que molt sovint han de fer de pont de connexió entre les grans ciutats i l’entorn rural.


Durant la trobada es va oferir un debat obert a altres municipis holandesos sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), fixats per Nacions Unides l’any 2015. Els assistents també van poder conèixer, de la mà de l’Associació Holandesa de Municipis (VNG), dels municipis holandesos d’Oss i Schiedam i del municipi alemany de Solingen, la seva experiència en el treball dels ODS a nivell municipal. D’altra banda, la Diputació de Barcelona va participar a l’assemblea enviant un audiovisual on explicava els treballs que està realitzant en aquest àmbit, posant com a exemple la tasca que està fent Manresa en relació als ODS. Durant el vídeo, els representants de la capital del Bages que van participar a la trobada van exposar els avenços de Manresa en aquest camp.


Manresa forma part de la xarxa Eurotowns des del 2003 i participa activament al Grup de Treball de Cultura des de fa un parell d’anys. Gràcies a la xarxa, representants tècnics i polítics de l’Ajuntament de Manresa han compartit i conegut de primera mà experiències i bones pràctiques en àmbits municipals tan diversos com la mobilitat, la innovació i l’economia del coneixement, la cultura i el turisme i, en alguns casos, fins i tot s’ha treballat conjuntament en projectes europeus.


Fa poc més d’un any, es va crear en el si de la xarxa un grup específic d’Estratègia Política per tal que les ciutats mitjanes que en formen part puguin incidir més eficaçment de forma conjunta en la política europea i en les decisions que es prenen a Brussel·les. Manresa forma part d’aquest grup amb la regidora de Projecció de Ciutat i Festes, Neus Comellas, com a representant.

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat