Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Manresa i Cardona uneixen esforços i ofereixen una visita conjunta, els dissabtes, per donar a conèixer el seu patrimoni medieval

Manresa i Cardona uneixen esforços i ofereixen una visita conjunta, els dissabtes, per donar a conèixer el seu patrimoni medieval


25/06/2018

Aquest estiu s’estrena aquesta nova proposta turística conjunta entre Manresa i Cardona amb la finalitat d’organitzar una visita guiada en un sol dia en aquests dos municipis medievals.

 

Els ajuntaments de Manresa i de Cardona han organitzat un paquet turístic, que estarà disponible fins a finals d’any, amb l’objectiu d’oferir la possibilitat de conèixer el patrimoni medieval d’aquests dos municipis de la Catalunya central.  Es tracta de “Cardona-Manresa. Dissabtes medievals al cor de Catalunya”, que ofereix passar tot un dissabte descobrint el patrimoni medieval de tots dos municipis.

 

Aquest migdia s’ha fet la presentació a càrrec de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch; el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; i la gerent de la Fundació Cardona Històrica, Anna Poza.

 

La visita s’estrena aquest dissabte, dia 30 de juny, i tindrà lloc els dissabtes de 2018. Començarà a les 11 del matí a Manresa, on els assistents podran dur a terme la visita guiada “Manresa cor de Catalunya” i s’endinsaran en els espais més emblemàtics de la ciutat, com la basílica de la Seu, el Carrer del Balç, la zona modernista i comercial... entre d’altres. A més, al llarg del recorregut es descobriran alguns secrets de la ciutat, com per exemple que fa més de 40 milions d’anys estava coberta per un mar. En acabar es podrà gaudir, de manera opcional, d’un tast de vins de la DO Pla de Bages.  

 

A la tarda serà el torn de descobrir el Castell de Cardona, que es va començar a construir fa dos mil cinc-cents anys i durant l’Edat Mitjana va ser la residència de llinatge dels Cardona, els poderosos “senyors de la sal”. També es podrà veure el castell medieval des de la Torre de la Minyona, un excepcional mirador de la Vall del Cardener fins a la Col·legiata romàntica de Sant Vicenç, paradigma del romànic llombard català. També es reviuran les batalles i setges i es podrà descobrir perquè la fortalesa de Cardona va ser considerada com a “inexpugnable”.

 

La visita guiada a Manresa comença a les 11 del matí i a Cardona a 2/4 de 5 de la tarda; a excepció d’entre l’1 de juliol al 30 de setembre, que s’iniciarà a les 5 de la tarda. El preu conjunt de les dues visites turístiques és de 10 euros (15 euros amb el tast de vins). L’aforament màxim és de 30 persones cada dissabte. També hi ha la possibilitat de fer la visita en dies separats, és a dir, comprar el paquet, i fer les dues parts separades, presentant el tiquet de compra del paquet.

 

En la presentació d’aquest migdia, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, s’ha mostrat satisfet per l’estrena del nou producte turístic, i ha afirmat que “ens afegim als que ja ho fan bé”, en referència al bagatge turístic de la vila de Cardona. També ha agraït la predisposició i implicació en el projecte del consistori cardoní i del seu alcalde, Ferran Estruch, ha fet referència a l’acord de difusió turística entre tots dos municipis i ha remarcat la necessitat de sumar entre els diversos territoris del Bages per tal d’avançar en matèria turística.

 

L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha manifestat que és “un goig” col·laborar amb la capital de comarca en matèria turística, i ha remarcat el creixement “en qualitat i quantitat” de l’oferta turística de Manresa. Estruch ha expressat la seva voluntat de col·laborar conjuntament amb Manresa i la resta de comarca en matèria turística, amb l’objectiu de donar a conèixer més el patrimoni i també de dinamitzar econòmicament el territori.

 

Al seu torn, el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, ha destacat que amb aquest paquet turístic es vol potenciar el turisme a la ciutat. També ha fet referència al conveni de col·laboració que van signar l’any passat els Ajuntaments de Manresa i Cardona per al desenvolupament i la promoció turística d’ambdós municipis, i ha remarcat que les xifres de turisme a Manresa són positives, van creixent, i “properament continuarem donant notícies positives”.

 

La gerent de la Fundació Cardona Històrica, Anna Poza, ha afirmat que és necessari realitzar aquest tipus de productes conjunts, amb la finalitat d’ampliar l’oferta turística, en un mercat que mostra interès per aquesta mena d’ofertes conjuntes.

 

Les entrades per a la nova visita poden comprar-se des de les dues plataformes turístiques a Internet  www.manresaturisme.cat i www.cardonaturisme.cat i també presencialment a les oficines de turisme de Manresa i de Cardona.

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat