Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Manresa serà present aquest cap de setmana a la Jornades Enogastronòmiques del Camí Ignasià a Azpeitia

Manresa serà present aquest cap de setmana a la Jornades Enogastronòmiques del Camí Ignasià a Azpeitia


11/05/2018

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el regidor de Turisme, Joan Calmet, seran aquest cap de setmana a l’altra punta del Camí Ignasià, a Azpeitia (Guipúscoa), per participar en les Jornades Enogastronòmiques del Camí Ignasià que se celebren a la localitat, com a continuació de les que s’han celebrat a Manresa.  En les jornades hi haurà un tast de productes del Camí, també alguns dels que s’han creat a Manresa


 

El municipi guipuscoà d’Azpeitia, on hi ha el santuari de Loiola, celebra aquest cap de setmana les Jornades Enogastronòmiques del Camí Ignasià, que donen continuïtat a les dues edicions que ja s’han celebrat a Manresa. Azpeitia és l’inici del Camí Ignasià, que passa pel País Basc, La Rioja, Aragó i Catalunya, per arribar a Manresa. L’alcalde Valentí Junyent, juntament amb el regidor de Turisme, Joan Calmet, seran presents durant el cap de setmana a les jornades.

 

Entre les activitats programades per demà dissabte, al matí (de 9 a 1) hi ha el mercat de productes locals i productes amb denominació d’origen dels llocs per on passa el Camí. De Manresa, s’hi podrà trobar una mostra dels “productes del Pelegrí” que s’han creat: Dolç, Mossec, Cervesa i Brou del Pelegrí, juntament amb els vins de la Denominació d’Origen Pla de Bages.

 

Al llarg de les jornades també hi haurà tastos de vins i sidres, visites guiades, presentació de nous productes ignasians, i degustacions de ‘pintxos’ ignasians, entre altres activitats. Igualment, hi haurà cartes especials als restaurants d’Azpetita i una exposició de fotografies i vins del camí a la plaça del Mercat d’Azpeitia.

 

Manresa i Azpeita, als dos extrems del Camí Ignasià, mantenen una relació estreta de col·laboració i organitzen activitats conjuntes, com ara les jornades gastronòmiques. Fa poques setmanes, representants de tots dos municipis van fer la darrera reunió per posar en comú les diferents accions que s’estan duent a terme a i estudiar la possibilitat de crear paquets turístics i accions esportives conjuntes, així com l’enfoc del cicle musical Sons del Camí. També s’estan valorant les accions durant els propers anys, de cara al 2022, quan farà 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a la capital del Bages.