Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

La visita guiada a la Manresa modernista en el marc de les Jornades Europees del patrimoni fa un ple absolut

La visita guiada a la Manresa modernista en el marc de les Jornades Europees del patrimoni fa un ple absolut


08/10/2017

Els espais més valorats pels assistents van ser l’entrada a un dels pisos de la Buresa i pujar a la terrassa de l’Hotelet. La visita, que es va portar a terme dissabte, va ser participada per 35 persones i ja tenia les places exhaurides des de feia 3 setmanes.

 

El passat dissabte i amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, es va duu a terme la visita guiada “125 anys de les Bases de Manresa: de l’ajuntament a la ciutat modernista”, en la qual es va poder fer un recorregut pels edificis modernistes més emblemàtics de la ciutat i, fins i tot, accedir a algun d’ells, com la Casa Torrents (La Buresa) o la Casa Padró (L’Hotelet).

 

La visita, que va tenir una magnífica acollida per part del públic assistent, tenia les places exhaurides des de feia tres setmanes. Així, 35 persones van poder conèixer de primera mà el creixement de la Manresa modernista.

 

El guiatge va començar a les portes de l’Ajuntament amb les explicacions pertinents del context de la ciutat durant la celebració de les Bases de Manresa el 1892, per accedir, seguidament, a la ciutat modernista que es va gestar durant el canvi de segle.

 

Durant la vista es va explicar de forma detallada aspectes com la industrialització, les característiques del Modernisme i la seva arquitectura, a la vegada que es palesava amb exemples a través dels edificis modernistes situats entre la plaça Sant Domènec i el primer tram del Passeig Pere III: La Buresa, la Casa de Cultura, el Casal Regionalista, la Casa Devant, la Casa Lluvià, la Casa Torra, el Casino i la Casa Padró.

 

Els assistents també van poder entrar a un pis de la planta principal de La Buresa, on es conserva plenament l’estructura, l’estètica i la decoració modernistes que va concebre l’arquitecte Oms, gràcies a la col·laboració de Santasusana Assegurances. I així mateix, i comptant amb la col·laboració de L’Hotelet Casa Padró, la visita va finalitzar a la rooftop d’aquest establiment, amb unes vistes immillorables del primer tram del Passeig Pere III.

 

Aquesta visita pel Modernisme manresà va ser fruit, doncs, de la col·laboració de diversos agents com l’Ajuntament de Manresa (Manresa Turisme), Comissió dels 125 anys de les Bases de Manresa, Santasusana Assegurances, Mosaics Martí, Delegació del Bages-Berguedà del COAC i L’Hotelet Casa Padró – Manresa 914.   

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat