Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Valoració positiva de l'estrena de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià

Valoració positiva de l'estrena de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià


14/11/2016

El tast de vins de les DO per on passa el camí i el tast d’olis de la comarca, juntament amb el ‘showcooking’, èxits de les primeres jornades gastronòmiques del Camí Ignasià d’aquest passat cap de setmana, on també s’ha celebrat la 2a Fira del Geoparc, i s’han presentat els productes del Pelegrí.


 

Aquest cap de setmana s’han celebrat al centre de Manresa les primeres Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià, en el marc de les quals s’ha programat la segona edició de la Fira del Geoparc que ha tingut lloc a la plaça Sant Domènec.

 

Unes jornades en què s’han pogut degustar els productes del pelegrí, el vi, la cervesa, el dolç i el brou; a les quals s’han adherit diversos restaurants de la comarca oferint el menú del pelegrí; i que ha inclòs dos actes enogastronòmics d’alt nivell. El primer, el tast de vins de les DO per on passa el Camí Ignasià a càrrec del millor sommelier d’Espanya 2016, Josep Pelegrín, que va esgotar les entrades i que va deixar gent fora de l’Auditori de la Plana de l’Om. I el segon, l’espectacle de cuina, ‘showcooking’, que quatre cuiners, representants del País Basc, Navarra, Aragó i Catalunya, van oferir a 170 persones diumenge al matí a l’auditori de la Plana que es va quedar petit per l’afluència de gent. Els cuiners van preparar plats típics de la seva zona de procedència, que després el públic va poder degustar amb l’adquisició dels corresponents tiquets.


Èxit del tast d’oli a la Fira del Geoparc

Per la Fira del Geoparc s’hi ha passejat durant el cap de setmana unes 3.500 persones i s’han adquirit més de 900 tiquets per a degustacions, de les quals les que han tingut més èxit han estat els vins de la DO Pla de Bages, les hamburgueses de pastures de Castelltallat i els formatges de Cal Pujolet de Marganell. 

 

Cal fer un esment especial al tast d'oli, una activitat que va generar molta expectació, i que des de la fira es valora molt positivament ja que és el potencial de la comarca en tractar-se d’un producte singular. Singular perquè la comarca compta amb olis d’alta qualitat amb les varietats d’oliva locals: la corbella, la verdal i la vera.

 

Uns olis que també tenen un gran potencial turístic ja que el Bages és una destinació oleoturística amb productors que ofereixen visites guiades com l’Oli Migjorn i l'Obaga de l’Agneta, presents a la Fira Gastronòmica del Geoparc.

 

Per altra banda, l’activitat que ha tingut més èxit entre els més petits ha estat el taller de pintura facial amb tints naturals dut a terme per les Coves del Toll de Moià. 

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat