Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Manresa dona el tret de sortida al Nadal amb l'encesa de llums i una Fira de Sant Andreu renovada

Manresa dona el tret de sortida al Nadal amb l'encesa de llums i una Fira de Sant Andreu renovada


17/11/2023

L’Ajuntament de Manresa fa una aposta enguany per la il·luminació nadalenca amb l’objectiu de reforçar el comerç de la ciutat i la projecció de Manresa com a capital comercial i cultural de la Catalunya Central

 

 

Manresa donarà el tret de sortida al Nadal el cap de setmana del 25 i 26 de novembre amb l’encesa dels llums de Nadal i la celebració de la Fira de Sant Andreu, organitzada conjuntament per la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa i l’Ajuntament de Manresa. Serà un any de moltes novetats.

Pel que fa a la il·luminació nadalenca, l’Ajuntament de Manresa fa enguany un salt qualitatiu amb la idea de reforçar el comerç de la ciutat i la projecció de Manresa com a capital comercial i cultural de la Catalunya Central. Així, es passa del pressupost de 20.000 euros de l’any passat a un pressupost de 100.000 euros enguany, que permetran doblar els espais en els quals hi havia il·luminació i renovar totes les figures, amb una clara aposta per les figures transitables i susceptibles de ser fotografiades amb ‘selfies’ o fotografies familiars, fet que permet una major projecció de la ciutat a les xarxes socials. També es fa una aposta per potenciar alguns dels principals elements patrimonials de la ciutat, amb la il·luminació del campanar de la Seu, de l’accés al Carrer del Balç, de l’accés a la Cova i del Pont Vell.

Els punts que ja s’il·luminaven i que es continuaran il·luminant són plaça Major, Casa Consistorial, Plana de l’Om, plaça Sant Domènec, plaça Neus Català, plaça de la Creu, plaça Mil·lenari, plaça Prat de la Riba i plaça Bonavista. Els punts nous que s’il·luminaran seran: façanes de l’edifici del número 5 de la plaça Major, Passeig de la República, primer tram del Passeig Pere III, Pont Vell, plaça Bages, campanar de la Seu, accés al Carrer del Balç i accés a la Cova.

L’empresa que ha guanyat el concurs per instal·lar la il·luminació nadalenca a Manresa és Ximenez, amb una llarga experiència a Catalunya i a l’estat. L’Ajuntament espera fer un salt qualitatiu important amb aquesta aposta.

Cal recordar que cada associació de comerciants se sufraga la il·luminació dels seus carrers, i que l’Ajuntament s’encarrega d’il·luminar les entrades a la ciutat i aquelles places i indrets que fan de nexe entre els diferents carrers comercials i/o que tenen un caràcter patrimonial. Totes les associacions que ho demanen reben una subvenció per ajudar a finançar la il·luminació (un ajut que va al marge de la subvenció que es rep per activitats).

 

Una Fira de Sant Andreu renovada


L’encesa de llums de Nadal es farà el dissabte 25 de novembre a les 17.30 hores coincidint amb la Fira de Sant Andreu, que se celebrarà el 24, 25 i 26 de novembre i que enguany arriba amb moltes novetats. La mateixa tarda de l’encesa s’inaugurarà la pista de gel, amb la presència del Màgic Pol.

La Fira de Sant Andreu comptarà amb més de 60 artesans, que es col·locaran al primer tram del Passeig Pere III, i amb una vintena de paradistes al tercer tram, mentre que el segon estarà ocupat per parades i remolcs de temàtica d’oci.

La Fira inclourà aquest any més activitats i continguts, sobretot centrades en la gastronomia, amb una Festa de l’Escudella, ruta de tapes, showcookings, degustacions i la presència de la cuinera i comunicadora Maria Nicolau. També s’estrenarà un espectacle de la Companyia Cinot de teatre de carrer que recrea la rifa del porc de Sant Andreu, una vella tradició vinculada a l’Hospital de Sant Andreu.

Com cada any, també hi haurà atraccions als Trullols, que estaran en funcionament entre les 11 i les 22 hores, els dies 17 tarda, 18 i 19, i 24 tarda, 25 i 26. Entre les 16 i les 18 hores es desenvoluparà l’anomenada ‘hora tranquil·la’ amb menys llums i sorolls. Hi haurà un reforç del servei de bus urbà fins als Trullols.

 

(*) Peu de foto: Jordi Vilamú Serrano (Companyia Cinot de teatre de carrer); Xevi Olivé Ramon (Slow Food); Ignasi Sala Blanch (Slow Food); Tània Infante Martínez (regidora de Cultura i Llengua de l’Ajuntament de Manresa); i Antoni Daura Jorba (president de la UBIC Manresa) han presentat la programació de la Fira i l'encesa de llums de Nadal.  

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat