Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Manresa organitza visites guiades a les fàbriques dels Panyos i Pirelli durant la Setmana del Turisme Industrial

Manresa organitza visites guiades a les fàbriques dels Panyos i Pirelli durant la Setmana del Turisme Industrial


20/10/2023

La presentació del nou opuscle “Manresa entre revolucions (1814-1931)”, a càrrec dels historiadors Francesc Comas i Jordi Piñero; i l’activitat “Bus a cegues!”, amb un recorregut sorpresa per diverses localitats i equipaments; i la visita al Centre de l’Aigua de Can Font; completen la programació que tindrà lloc a Manresa del 20 al 29 d’octubre.


 

 

Del 20 al 29 d’octubre es celebra la Setmana del Turisme Industrial, impulsada per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) de la qual Manresa forma part. Es tracta d’una oportunitat molt especial per a tornar a descobrir el més interessant del nostre patrimoni industrial d'una manera diferent. Museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i diverses empreses de tot el país programen visites guiades, portes obertes, tallers i moltes més activitats perquè els visitants puguin descobrir de primera mà com es fan les coses.

 

A Manresa, ciutat on històricament la indústria està ben representada i que té un patrimoni industrial de primer ordre, s’han organitzat diversos esdeveniments vinculats amb la Setmana, que permetran conèixer de primera mà alguns dels elements mes destacats d’aquest patrimoni a locals i visitants, entre ells la fàbrica Miralda o dels Panyos (29 d’octubre), la Fàbrica Pirelli (27 d’octubre) o el Museu de l’Aigua i el Tèxtil.

 

El 21 d’octubre hi haurà una nova edició del Bus a Cegues, un recorregut sorpresa amb activitats per diverses localitats i equipaments catalans associats a la xarxa organitzat per la XATIC amb la col·laboració de molts equipaments i institucions.

 

El dimecres 25 d’octubre, hi haurà la presentació de la publicació Manresa entre revolucions (1814-1931), nou opuscle sobre la història i el patrimoni de la ciutat a càrrec dels historiadors Francesc Comas i Jordi Piñero, que repassa la història de la ciutat des de la Guerra del Francès fins al primer terç del segle XX.

 

El dissabte 28 d’octubre també es podrà visitar el Centre de l’Aigua de Can Font, antiga masia de Cant Font de la Serra. A banda de les exposicions permanents i un muntatge audiovisual, a les 18 h, es podrà  fer una visita guiada a la Cisterna.

 

Les activitats a Manresa de la Setmana del Turisme Industrial són organitzades pel Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa – Parc de la Séquia, el Centre d’Estudis del Bages i l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de la Fundació Turisme i Fires de Manresa i Pirelli.

 

Es pot consultar tot el programa a: https://www.parcdelasequia.cat/agenda/ o través d'aquest ENLLAÇ

 

Dissabte 21 d’octubre

 

  • Bus a cegues !

Una de les activitats estrella de la Setmana del Turisme Industrial és el Bus a Cegues, un recorregut sorpresa amb activitats per diverses localitats i equipaments catalans associats a la xarxa. Els participants només saben el nom de la ruta, l’hora de sortida i l’arribada.  Aquest any s’oferiran 8 rutes diferents el 21 d’octubre que surten de diferents poblacions més una ruta de cap de setmana els dies 29 i 30 d’octubre. Tota la informació de la Setmana del Turisme Industrial i les  reserves pel Bus a cegues les trobareu a www.xatic.cat

 

 

Dimecres 25 d’octubre

 

  • Manresa entre revolucions

Presentació de la publicació d’aquest nou llibret sobre la història i el patrimoni de la ciutat a càrrec de Francesc Comas i Jordi Piñero.

Hora: 18.00 h

Lloc: Museu de l’Aigua i el Tèxtil

Preu: Gratuït

Públic: Tots els públics

Organitza: Parc de la Séquia

 

 

Divendres 27 d’octubre

 

  • Visita a la Fàbrica Pirelli

De la Fàbrica de barrets a un centre logístic de primer ordre

Visita guiada al recinte de la fàbrica i als seus elements patrimonials més destacats.

Cal fer reserva prèvia a través de www.parcdelasequia.cat/agenda

Hora: Dues sessions a les 16 h i les 16.30 h.

Preu: Gratuït

Públic: Tots els públics

Organitza: Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de Centre d’Estudis del Bages, Museu de l’Aigua i el Tèxtil - Parc de la Séquia, Fundació Turisme i Fires de Manresa i Pirelli.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Dissabte 28 d’octubre

 

  • Visita a Can Font

Visita  al Centre de l’Aigua, on es podran visitar dues exposicions permanents i veure un muntatge audiovisual a l’ermita de la masia. A les 18 h es podrà fer la visita guiada a la Cisterna, per descobrir l’espai on es recollien les aigües pluvials de Can Font.

 

Cal fer reserva prèvia a través de www.parcdelasequia.cat/agenda  o bé al telèfon 93 877 22 31

 

Hora: De 17 a 20 h (última visita a les 19.30 h)

Lloc: Centre de l’Aigua de Can Font

Preu: General: 2 euros;  Jubilats i joves fins a 18 anys: 1,5 euros; Menors de 7 anys: gratuït;  Visita guiada: 3 euros.

Públic: Familiar i adults

Organitza: Parc de la Séquia

 

 

Diumenge 29 d’octubre

 

  • Visita a la Fàbrica Miralda o dels Panyos

Visitarem la fàbrica hidràulica més antiga del Mediterrani, construïda i posada en funcionament la dècada de 1820 i declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

Cal fer reserva prèvia a través de www.parcdelasequia.cat/agenda

 

Hora: De les 10 a les 12.30 (Visites cada 30 minuts)

Preu: Gratuït

Públic: Tots els públics

Organitza: Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de Centre d’Estudis del Bages, Museu de l’Aigua i el Tèxtil - Parc de la Séquia, Fundació Turisme i Fires de Manresa.

Amb el suport del Departament de Cultura de  la Generalitat de Catalunya.

 

Del 20 al 29 d’octubre

  • Visites Museu de l’Aigua i el Tèxtil

La història, la societat i l’economia de Manresa estan íntimament relacionades amb l’aprofitament de l’aigua de la Séquia i el desenvolupament de la industria tèxtil de la cinteria. La visita a les dues exposicions permeten descobrir-ho.

Informació i reserves a: www.parcdelasequia.cat o bé per telèfon: 93 877 22 31

Hora: De 10 a 14 h
Lloc: Museu de l’Aigua i el Tèxtil. Carretera de Santpedor, 55
Preu: General: 5 euros, Guiada: 7 euros. Consulteu reduccions
Públic: Tots els públics
Organitza: Parc de la Séquia

 

(*) Peu de foto:  Fàbrica Miralda o dels Panyosa, la  fàbrica hidràulica més antiga del Mediterrani, construïda i posada en funcionament la dècada de 1820 i declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat