Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Manresa ultima els detalls de la Fira de l'Ascensió que comença demà

Manresa ultima els detalls de la Fira de l'Ascensió que comença demà


25/05/2023

La fira aposta pel "Comerç ADN Manresa" al qual dedicarà un espai exclusiu al costat de les parades d'artesania, i donarà veu a la cultura popular amb exhibició de sardanes, d'esbarts dansaires i colles castelleres. La zona dels Trullols acull des del cap de setmana passat les atraccions que també es podran gaudir durant la fira

 

Aquest divendres comença a Manresa la Fira de l’Ascensió, una cita de tres dies per potenciar el comerç local, donar espai a les parades d’artesania i viure la cultura popular amb ballada de sardanes, d'esbarts dansaires i castellers. El comerç de Manresa, que obrirà diumenge, sortejarà 6.000 € entre els clients i oferirà promocions especials.


La Fira de l’Ascensió se celebrarà en diversos espais del centre de la ciutat. La plaça Sant Domènec i el Passeig Pere III s’ompliran d’una cinquantena de parades d’artesania alimentària i també de joieria, roba i complements, entre altres. Pel que fa la zona de Crist Rei, es convertirà diumenge 28 en l’espai “Comerç ADN Manresa”, una zona singular, exclusiva i reservada pels comerços associats a la UBIC que vulguin exposar els seus productes. També diumenge, els comerços de la ciutat podran obrir i aprofitaran la jornada per fer promocions especials i sortejar 6000 € entre els seus clients.


Cultura popular a la plaça Major i a la plana de l’Om

La plaça Major i la Plana de l’Om concentraran l’activitat cultural de la fira. El dissabte 27 a les 19 h, hi haurà Sardanes a Broadway a la plaça Major, que inclourà una actuació de dansa jazz musical a càrrec d’Alba Soldevila Sala. El diumenge, en el mateix emplaçament, tindrà lloc, tant al matí com a la tarda, la Roda d’Esbarts Catalonia Cossos de Dansa. A les 12 h, també hi haurà les actuacions dels esbarts Rosa d’Abril de Castellterçol, l’Esbart Sant Genís de Taradell i l’amfitrió, l’Esbart Dansaires Manresans. A les 17.30 h, el Grup Dansa Cor de Catalunya actuarà amb l’Esbart Sant Jordi-Joventut Nostra de Barcelona i l’Esbart Monistrol Dansaire de Monistrol de Montserrat.


El diumenge a les 12 h a la plana de l’Om, els Tirallongues de Manresa celebraran la seva diada castellera de maig, amb la participació dels Maduixots de l’Alt Maresme i els Castellers de Santpedor.


Tot i que no hi haurà afectacions de trànsit al centre de la ciutat, s’hi facilitarà l’accés amb autobús urbà amb el preu del bitllet senzill a 1 euro durant els tres dies de fira.


La Fira de l’Ascensió està organitzada per la UBIC de Manresa amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i amb la col·laboració de diverses entitats i associacions de la ciutat.

 

(*) Peu de foto: La Fira de l'Ascenció tindrà una cinquantena de parades d'artesania alimentària.

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat