Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

La Fira de Sant Andreu de Manresa reunirà un centenar de parades al Passeig Pere III i marcarà l'inici de la campanya de Nadal

La Fira de Sant Andreu de Manresa reunirà un centenar de parades al Passeig Pere III i marcarà l'inici de la campanya de Nadal


16/11/2022

Es farà coincidir amb l’encesa de la il·luminació nadalenca i la inauguració, el 26 de novembre, de la pista de gel, que s'ha començat a instal·lar avui dimecres a Sant Domènec. Les atraccions s’instal·len aquest mateix cap de setmana als Trullols i incorporen com a novetat l’hora de la 'fira tranquil·la”, de 17 a 18 h, sense llums ni soroll, per a les persones amb sensibilitats especials. 

 

Manresa celebrarà del 25 al 27 de novembre una nova edició de la Fira de Sant Andreu, organitzada enguany per la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa. El certamen donarà el tret de sortida a la campanya de Nadal, ja que es farà coincidir amb l’encesa de la il·luminació nadalenca i la inauguració de la pista de gel de Sant Domènec. Els detalls de la fira han estat presentat avui en roda de premsa per la regidora d’Indústria, Comerç i Activitats de l’Ajuntament de Manresa, Núria Masgrau Fontanet, i per la presidenta de la UBIC, Tània Infante Martínez.

En aquesta edició, la Fira de Sant Andreu comptarà amb un centenar de parades al Passeig Pere III. En concret, hi haurà més de 60 artesans al primer tram, 14 parades i remolcs d’oci al segon tram i prop de 30 paradistes al tercer tram. Pel que fa a les atraccions, 21 en total, estaran ubicades un any més als Trullols. Estaran en funcionament durant dos caps de setmana, aquest proper (del divendres 18 al diumenge 20 de novembre) i el cap de setmana de la fira (del 25 al 27 de novembre).

Aquest any, com a novetat, a les atraccions dels Trullols, s’ha establert l’horari de 17 a 18 h per a la denominada “fira tranquil·la” per atendre les necessitats de les persones amb sensibilitats especials, que seran d’obligat compliment per a totes les activitats de fira. Durant aquesta hora, no es podran fer activitats sorolloses com ho són l’ús d’altaveus, sirenes i similars; no es podrà posar música; no es podran encendre llums de cap mena, i no es farà cap activitat complementària (com fer fum sec, llençar aigua o escuma, o qualsevol altra similar).

Encesa de la il·luminació de Nadal i inauguració de la pista de gel

El programa de la Fira de Sant Andreu inclou la inauguració de la pista de gel, amb un espectacle de patinatge sobre gel, el dissabte 26 de novembre a les 17.30 h. Impulsada per la UBIC, la pista estarà oberta cada dia fins al 15 de gener de 2023. Els dies escolars funcionarà de 17 a 21 h, mentre que els caps de setmana, festius i vacances escolars estarà oberta d’11 a 21 h. L’horari dels dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener serà d’11 a 20 h. La pista s'ha començat a instal·lar avui dimecres a la plaça de Sant Domènec.

El preu de l’entrada seran 7 euros, que inclouen els patins, i hi haurà descomptes pels clients del comerç de ManresaEls centres educatius de Manresa gaudeixen d’un descompte per anar a patinar, els matins dels dies lectius i sota reserva prèvia enviant un correu a ubicmanresa@ubicmanresa.com.

El mateix 26 de novembre, dins el mateix acte d’inauguració de la pista, es farà l’encesa de llums de Nadal de la ciutat, que comptarà amb la presència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia; la regidora d’Indústria, Comerç i Activitats, Núria Masgrau Fontanet, de la presidenta de la UBIC Tània Infante Martínez, i d’un representant del patrocinador principal Guixés Energia, José García. Seguidament, es farà la presentació i encesa de “Llums a l’ombra: Llums de Nadal reciclats, ètics i conscients” al carrer del Cap del Rec.

Com cada any, les diferents associacions de comerciants s’encarreguen de la il·luminació dels carrers, mentre que l’Ajuntament ha instal·lat il·luminació a les places i a altres espais, com el primer tram del Passeig i les places de Crist Rei, Sant Domènec, Major i Plana de l’Om. La il·luminació estarà encesa cada dia de 17.30 a 22h, excepte el 24, 25 i 26 de desembre i 1, 5 i 6 de gener (de 17.30 a 23h) i 31 de desembre (de 17.30 a 00h). Suposa una reducció de mitja hora diària respecte altres anys, com a mesura d'estalvi energètic.

Nombroses activitats se sumen a la Fira de Sant Andreu

D’altra banda, el diumenge 27 de novembre, entre les 11 i les 13 h, a la plaça Crist Rei hi haurà un taller de decoració nadalenca destinat a infants. A més, se sumen a la Fira de Sant Andreu la Tómbola Solidària amb la Marató de TV3, el dissabte 26 de novembre a la plaça Crist Rei; el Concurs d’aparadors de la Cambra de Comerç de Manresa, i un concurs de fotografia de llums de Nadal organitzat per FotoArt Manresa i diverses entitats de caire solidari, que tindran presència a la plaça Crist Rei el diumenge 27 de novembre.

Reforç del servei de bus amb motiu de la fira

Per tal de fomentar una mobilitat sostenible els dies de Fira, en què s’incrementa la mobilitat, es reforça el servei de bus urbà i es difon el seu servei amb una campanya específica, amb vinils a busos i principals marquesines. Atès que hi ha atraccions a la zona dels Trullols i parades al centre, s’informa del servei existent i del reforç especial.

Tots els dies hi haurà servei que uneix el centre amb la zona dels Trullols cada 10 minuts. Per fer això, el diumenge, en que hi ha servei de les línies de Festius L8 (servei cada hora) i L6/L7 (servei cada 40 minuts), es posa també en servei la L1 (La Balconada), passant pels Trullols amb el servei de dissabte (serveis cada 15 minuts).

Per a més informació i horaris es pot consultar el web www.manresabus.com i l’app Bus Manresa, on es poden trobar els temps de pas real de cada bus. Cal recordar que, amb la compra d’abonaments T-10 i T-mes del bus urbà, hi ha descomptes, del 30% i 43% respectivament, que es podran utilitzar fins el dia 15 de gener.

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat