Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Ecoviure tanca la 23a edició teixint vincles amb la ciutadania i apostant per les entitats de la ciutat

Ecoviure tanca la 23a edició teixint vincles amb la ciutadania i apostant per les entitats de la ciutat


24/10/2022

Més de 10.000 persones han visitat la fira-mercat del cap de setmana del 22 i 23 d’octubre. 1.600 persones han participat en les activitats programades durant la fira. El 70% dels expositors veuen amb bons ulls el canvi d’ubicació de la fira-mercat. Una desena d’entitats de la ciutat s’han vinculat amb el projecte col·laborant de diferents maneres.


 

Del 10 al 23 d’octubre, ha tingut lloc a Manresa la 23a edició de l’Ecoviure, la fira de la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del planeta. Un dels canvis més destacats respecte a altres edicions, ha estat el canvi d’ubicació de la fira-mercat i la majoria de les activitats, que han passat del Palau Firal al centre de Manresa. L’objectiu d’aquest canvi ha estat el d’apropar la fira a la ciutadania, guanyant visibilitat i acostant així els problemes ambientals a la població en general. Fent un repàs a les dades, es veu l’assoliment en l’objectiu: més de 10.000 persones han participat en la fira Ecoviure.

Els expositors han sortit també amb bones sensacions del canvi: d’acord amb les enquestes fetes a tots els paradistes del cap de setmana que han repetit la seva assistència, el 70% veuen amb bons ulls la nova ubicació i aposten pel nou format, mentre que un 10% es troba indecís a l’hora de valorar el canvi. També, un dels altres agents satisfets amb el canvi han estat els restauradors del centre de la ciutat, que durant el cap de setmana han omplert les terrasses.

Una altra de les novetats que ha vist bons resultats ha estat l’aposta de la fira per vincular-se amb entitats de la ciutat. En total, han estat 10 les entitats que han treballat amb la fira: escoles verdes – CEIP La Font, l’escola Vedruna, la Llar d’Infants Bressolvent i l’IES Lluís de Peguera-, entitats de conservació de la natura, la Biblioteca del Casino, el CineClub de Manresa i el Consell Municipal per la Solidaritat de Manresa. Més enllà de la visibilitat que els ha generat els projectes, les entitats han tingut presència en la fira-mercat del cap de setmana, en un espai expositiu dedicat a aquests. Algunes, com l’IES Lluís de Peguera, han tingut fins i tot un estand propi on l’alumnat ha mostrat tota la feina feta durant el curs.

Durant aquests 14 dies, s’han dut a terme diverses activitats, en les que han participat unes 1.600 persones. Les més destacades, han estat les quatre jornades tècniques, la majoria de les quals s’han dut a terme al Palau Firal. En alguns casos com la 2a Jornada Tècnica de l’Aigua, coorganitzada amb Aigües de Manresa, es van arribar a exhaurir les places per assistir-hi. En total, unes 250 persones van participar en les quatre jornades professionals. Per aquelles persones interessades a saber quins temes es van tractar durant les jornades, es pot consultar la web www.ecoviure.cat.

Altres activitats que han estat ben rebudes per la ciutadania han estat la projecció de dues pel·lícules, que han tingut vora 150 assistents, o el joc de pistes de l’Ecoviure i l’Escape Room de la Diputació de Barcelona, que han aconseguit 220 participants en total. Aquestes han anat acompanyades de xerrades, tallers, excursions i altres activitats que han omplert una fira amb perspectives de créixer.

La comissió organitzadora tanca una 23a edició satisfeta amb la feina feta després d’aconseguir omplir el centre de la ciutat i apropant la sostenibilitat ambiental a la ciutadania, i es prepara per encarar una nova edició amb la voluntat de continuar creixent i fer-se un lloc en les agendes de la població.

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat