Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El dilluns 9 de maig s'obren les inscripcions per a la 2a Ignasiana BTT

El dilluns 9 de maig s'obren les inscripcions per a la 2a Ignasiana BTT


06/05/2022

L’edició 2022 serà el dissabte 24 de setembre i comptarà amb dues modalitats resseguint els darrers trams del Camí Ignasià: 115 km, de Verdú a Manresa, i 50 km, d’Igualada a Manresa

 

La Ignasiana BTT és un itinerari en BTT autoguiat en GPS d’aproximadament 115 quilòmetres que ressegueix les tres últimes etapes del Camí Ignasià de Verdú a Manresa, passant per Cervera, Igualada, Marganell i la falda de Montserrat. És una vivència esportiva no competitiva que convida a descobrir els atractius turístics i paisatgístics dels municipis per on transcorren els darrers quilòmetres del Camí Ignasià, els mateixos indrets que va travessar Ignasi de Loiola ara fa exactament fa 500 anys, mentre es practica esport. Amb l’objectiu de potenciar el vessant turístic de l’esdeveniment, des de Manresa Turisme s’està treballant per a poder oferir packs turístics que aviat estaran disponibles i que complementaran la inscripció a l’activitat amb una experiència turística a Manresa.

El trac ha estat especialment dissenyat per a adequar el recorregut del Camí Ignasià per a BTT, per a evitar trams de carretera o zones perilloses per als ciclistes. La ruta completa, que també es pot fer en gravel o ebike, es pot completar en un sol dia, si s’està avesat a anar amb bicicleta i a fer llargs recorreguts, ja que acumula 2.158 m de desnivell pujant i 2.371 m baixant.

Després de la primera edició, celebrada l’any passat amb més d’un centenar de participants, l’edició de 2022 incorpora una nova modalitat de 50 km, una versió més curta que amb sortida des d’Igualada i arribada a Manresa, pensada per a acollir els participants amb menor preparació, però també vulguin descobrir les últimes etapes del Camí Ignasià amb bicicleta.

Les inscripcions a la 2a Ignasiana BTT es poden fer a través dels webs manresa2022.cat o runedia.com, o bé presencialment, a l’Oficina de Turisme de Manresa. Tant en la modalitat llarga com la curta, hi ha l’opció de fer la inscripció amb transport del participant i de la bicicleta al punt d’inici, sigui Verdú o sigui Igualada. 

Enguany, el preu de les inscripcions és a partir de 40 € i els mesos de juliol i de setembre hi haurà un increment en les tarifes. Totes les opcions d’inscripció inclouen avituallaments, assistència sanitària, bossa obsequi, dorsal i maillot oficial de la Ignasiana BTT. La informació actualitzada relativa al funcionament, les tarifes i els packs turístics de la Ignasiana BTT es pot consultar a manresa2022.cat.

La Ignasiana BTT està organitzada per l’Ajuntament de Manresa, la Fundació Turisme i Fires de Manresa i l’associació Som Terra Som Salut, amb la col·laboració dels ajuntaments de Verdú, Cervera, Montmaneu, Igualada, el Bruc i Marganell, Oller del Mas, Guineu, Porc de Palou, Ara Esport, Penya Ciclista Bonavista i Esport Ciclista Manresà. I compta amb el suport d’Assegurances Pujol, Trek Manresa i Oliva Torras Grup.

Un programa d’actes transversal amb més de 100 activitats

La Ignasiana BTT forma part de l’eix Esport de Manresa 2022, un projecte que conté més de 40 accions i 100 activitats distribuïdes en set eixos temàtics: Espiritualitat i Pensament; De Manresa al Món; Educació; Cultura i Art; Música i Festa; Joventut, i Esport. Destaca aquest fòrum internacional de debat interreligiós —que abordarà el canvi climàtic des de la mirada jove— i les accions que enforteixen la connexió entre el País Basc i Catalunya, inici i final del Camí Ignasià. També les actuacions culturals i musicals, amb Love of Lesbian, la cantant israeliana Noa, l’Orfeón Donostiarra, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Sílvia Pérez Cruz, Carles Cases, Manel Camp o Jordi Savall, entre molts altres. El programa sencer es pot descobrir a www.manresa2022.cat.

L’organització està liderada per l’Ajuntament de Manresa i l’Oficina Tècnica de Manresa 2022, que compten amb un bon nombre d’institucions, organismes, entitats, associacions i persones a títol individual que s’han implicat en el projecte, en especial la Fundació La Caixa, essent el patrocinador principal, i AUSA, Constructora del Cardoner, Denso i la corredoria d’assegurances Pujol com a patrocinadors globals del projecte.

De Manresa al món

Manresa 2022 commemora els 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Manresa, de camí en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem. Ignasi va estar-se prop d’un any a la ciutat, s’hi va inspirar per a escriure els ‘Exercicis Espirituals’ i hi va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús. Per això, Manresa és considerada ciutat bressol de l’orde jesuïta. Tant és així que molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de Manresa. La commemoració —de relleu mundial— permet reivindicar i potenciar el llegat patrimonial de Manresa i consolidar el seu paper com a final del Camí Ignasià.

 

 

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat