Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Es presenten els resultats i les conclusions del procés participatiu del Pla Director Urbanístic de l'àmbit de l'Agulla

Es presenten els resultats i les conclusions del procés participatiu del Pla Director Urbanístic de l'àmbit de l'Agulla


22/04/2022

La sessió serà el dilluns 2 de maig al Palau Firal de Manresa.

 

El procés participatiu del Pla Director Urbanístic de l'àmbit de l'Agulla arriba a la seva fase final amb una darrera sessió oberta a tota la ciutadania per tal de presentar els resultats i les conclusions a les quals s'ha arribat a través de les diferents sessions i iniciatives realitzades durant els darrers mesos.

La sessió, que es farà el dilluns 2 de maig a les 6 de la tarda al Palau Firal de Manresa, té per objectiu compartir els resultats del procés i explicar els compromisos que es prendran, des del Departament de Territori de la Generalitat i des dels Ajuntaments de Sant Fruitós de Bages i Manresa, a partir de les propostes recollides. Durant la sessió també s'informarà dels passos que es duran a terme a partir d'aquest moment fins a arribar a l'aprovació del Pla Director.

L'acte comptarà amb la presència i les intervencions del director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, el subdirector general d'Actuacions Urbanístiques, Josep Armengol, l'alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán i Claret, l'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia i l'equip tècnic que ha treballat durant el procés.

Tota la informació del procés participatiu del Pla Director Urbanístic de l'àmbit de l'Agulla es pot consultar a https://participa.gencat.cat/processes/pduambitAgulla

Sessions participatives realitzades

Des de l'inici del procés de participació ciutadana s'han realitzat nombroses sessions per tal d'apropar a la ciutadania el PDU.

Durant el mes de novembre es van realitzar dues sessions informatives on es va presentar el document d'avanç del Pla Director Urbanístic i es va debatre sobre la mobilitat, les infraestructures, els usos i les activitats i el territori i paisatge de l'àmbit de l'Agulla. També es va poder conèixer de primera mà l'àmbit que abraça el document, amb la realització de dues passejades participatives que van servir per recollir les percepcions i opinions de les persones usuàries de l'espai.

Durant el mes de desembre es va fer un taller participatiu on es van treballar les diferents propostes presentades per la ciutadania.

Paral·lelament, els centres educatius de Sant Fruitós de Bages i Manresa han pogut treballar també, a través de divers material didàctic, diferents aspectes del PDU, un procés que ha servit per donar veu als infants i joves.

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat