Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Escolania de Montserrat ofereix aquest divendres un concert especial a la Basílica de la Seu, coincidint amb el dia que Ignasi de Loiola va arribar a Manresa, fa just 500 anys

L'Escolania de Montserrat ofereix aquest divendres un concert especial a la Basílica de la Seu, coincidint amb el dia que Ignasi de Loiola va arribar a Manresa, fa just 500 anys


24/03/2022

El cor de veus blanques presentarà un petit esbós del repertori que canta durant l’any. Les darreres entrades es poden adquirir a través de la web www.manresa2022.cat de manera anticipada, a un preu de 12 euros. A taquilla, el preu serà de 15 euros.

 

Un 25 de març de fa cinc segles, Ignasi de Loiola trepitjava per primera vegada la ciutat de Manresa, una ciutat que l’acompanyaria en la seva transformació personal. Per commemorar aquesta efemèride, aquest divendres 25 de març, a les vuit del vespre, tindrà lloc un concert de l’Escolania de Montserrat a la Basílica de la Seu de Manresa, com a al·legoria del trajecte del pelegrí de Montserrat a la capital del Bages. Les darreres entrades es poden adquirir a la web www.manresa2022.cat a un preu anticipat de 12 euros. A taquilla, el preu serà de 15 euros.

 

L’Escolania de Montserrat és un cor format per veus blanques, que des de fa més de 700 anys canta per a la Mare de Déu de Montserrat, i que des d’en fa 50 les exhibeixen fora de les parets del monestir. En el concert d’aquest divendres, el cor litúrgic presentarà un petit esbós del repertori que canta durant l’any: cants a la Mare de Déu i algunes peces pròpies dels diferents temps litúrgics anuals, bona part d’elles composades pels Mestres de l’Escolania de Montserrat al llarg dels segles.

 

 

Un programa d’actes transversal amb més de 100 activitats

 

El concert de l’Escolania de Montserrat forma part d’un programa que conté més de 40 accions i 100 activitats i que està distribuït en set eixos temàtics: Espiritualitat i Pensament; De Manresa al Món; Educació; Cultura i Art; Música i Festa; Joventut, i Esport. Destaca el fòrum internacional de debat interreligiós —que abordarà el canvi climàtic des de la mirada jove— i les accions que enforteixen la connexió entre el País Basc i Catalunya, inici i final del Camí Ignasià. També les actuacions culturals i musicals, amb Love of Lesbian, la cantant israeliana Noa, l’Orfeón Donostiarra, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Sílvia Pérez Cruz, Carles Cases, Manel Camp o Jordi Savall, entre molts altres. El programa sencer es pot descobrir a www.manresa2022.cat.

 

L’organització està liderada per l’Ajuntament de Manresa i l’Oficina Tècnica de Manresa 2022, que compten amb un bon nombre d’institucions, organismes, entitats, associacions i persones a títol individual que s’han implicat en el projecte, en especial la Fundació La Caixa, essent el patrocinador principal, i AUSA, Constructora del Cardoner, Denso i la corredoria d’assegurances Pujol com a patrocinadors globals del projecte.

 

 

De Manresa al món

 

Manresa 2022 commemora els 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Manresa, de camí en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem. Ignasi va estar-se prop d’un any a la ciutat, s’hi va inspirar  per a escriure els ‘Exercicis Espirituals’ i hi va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús. Per això, Manresa és considerada ciutat bressol de l’orde jesuïta. Tant és així que molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de Manresa. La commemoració —de relleu mundial— permet reivindicar i potenciar el llegat patrimonial de Manresa i consolidar el seu paper com a final del Camí Ignasià.

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat