Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Parc de l'Agulla


El Parc de l'Agulla és un espai natural que es troba als afores de Manresa, prop del terme de Sant Fruitós de Bages i de Santpedor. El parc neix amb la construcció del llac de l'Agulla, que es va esdevenir entre els anys 1966 i 1974. El llac té una superfície de vora 64.000 m2 i una capacitat propera als 200.000 m3. La seva font principal d’aigua és el canal de la Sèquia de Manresa, d’origen medieval. 


Aquestes característiques permeten assegurar una reserva d’aigua per abastir Manresa durant més d’una setmana. La funció principal del llac és, precisament, actuar com a dipòsit auxiliar d’aigua de la ciutat, en cas que la Sèquia de Manresa pateixi algun desperfecte o tall. Així mateix, durant les reparacions del canal, el llac actua com a regulador del consum diari d’aigua de tota la ciutat. 

El llac està envoltat per un parc de 688 arbres de prop de vint espècies diferents. A més a més, s’hi poden practicar diverses activitats esportives relacionades amb l’aigua. En el parc també s’hi pot trobar el Centre de Visitants del Parc de la Sèquia, un bar, un quiosc de gelats i zones de jocs infantils. Durant la Festa Major de Manresa es converteix en l’escenari principal on es celebra el tradicional espectacle piromusical.



Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat