Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Tast de vins de varietats recuperades a la Torre Lluvià


Tast de vins de varietats recuperades a la Torre Lluvià

La Torre Lluvià, una joia recuperada del modernisme manresà, va ser projectada per l'arquitecte manresà Ignasi Oms i Ponsa. Situada dins l'Anella Verda de Manresa, en l'actualitat acull un centre de promoció del producte local i es troba envoltada de vinya, tot gaudint d'unes vistes privilegiades a Montserrat.
El projecte de recuperació de vinya que es duu a terme al voltant de la Torre Lluvià permet investigar sobre aquelles varietats de raïm que havien format part del passat vitivinícola del Bages. El projecte, impulsat per l'Ajuntament de Manresa, la DO Pla de Bages i Ampans, és de gran valor patrimonial, ja que permet la recuperació de vinyes autòctones que estaven en risc de desaparèixer i que s'han pogut salvar, en bona part, gràcies a la memòria de vinyataires i pagesos, gent de la terra.

Després d’analitzar-les, rescatar-les i replantar-les al voltant de la Torre Lluvià, aquest any s'han pogut embotellar les primeres varietats de: Malvesia Manresana, Malvesia Roja, Muscat, Negrelló, Pansa i Pansera.

L'activitat especial de la ViBa 2024 permetrà conèixer el projecte de restauració de l'edifici així com el treball de recuperació fet a peu de vinya, seguit d'un tast guiat de vins elaborats amb les varietats recuperades a la vinya de la Torre Lluvià.  

Activitat dirigida a majors de 18 anys.
Imprescindible reserva prèvia: www.manresaturisme.cat

Es durà a terme a l'aire lliure, així que si plou es realitzarà a l'Espai 1522.

Organitza: Ajuntament de Manresa, Fundació Turisme i Fires de Manresa i Ampans

Reservar
Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat